19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFonduri insuficiente pentru infrastructura

Fonduri insuficiente pentru infrastructura

» Lucrari prioritare la Topraisar: modernizarea unor drumuri, construirea unor poduri, extinderea retelei de apa.

» Proiectele nu pot fi puse in aplicare din lipsa banilor.

Topraisar este o comuna mare cu multe nevoi pentru locuitorii sai. Ce-i drept, in ultima perioada s-au realizat unele lucrari de infrastructura, incepand cu pietruirea unor drumuri si continuand cu dezvoltarea retelei de alimentare cu apa potabila. Pe agenda primariei sunt insa multe alte prioritati. De pilda numai in acest an s-a prevazut pietruirea a 7 kilometri de strazi si construirea a 5 poduri si podete in centrul comunei. Apoi in satele Movilita si Biruinta se impune construirea unui canal colector al apelor provenite din ploi pentru a fi evitate eventualele inundatii, fenomen intalnit aici in ultimii ani. La Potarnichia, o alta localitate componenta, sunt absolut necesare reabilitarea scolii si amenajarea aici, in interior, a unui grup sanitar si a unei centrale termice. Un alt proiect prevede realizarea de retele de canalizare in toate satele si a unei platforme pentru gestionarea gunoaielor.
Pentru materializarea acestor cerinte este nevoie desigur de mai multe milioane de euro pe care primaria nu le are deocamdata.
O parte din fonduri vor fi asigurate din bugetul local, o alta parte din programul guvernamental, dar cea mai mare pondere revine unor  proiecte europene. Din pacate acestea nu sunt finalizate si daca acest lucru se tergiverseaza exista pericolul ca unele lucrari sa nu se materializeze.. z
Munca In strainatate

In comuna Topraisar traiesc multi tineri si majoritatea dintre ei se ocupa cu agricultura. Veniturile lor sunt mici si singurul lucru care ii mai tine pe loc este speranta ca vor avea aici conditii de trai cat de cat normale. Obiectivele investitionale amintite si multe altele se inscriu in acest context ori ratarea lor ar putea reprezenta, in opinia primarului Gheorghe Stelian, un motiv in plus pentru migrarea oamenilor in alte tari europene. Un plus de interes din partea administratiei locale, a Consiliului judetean si a Guvernului ar putea evita exodul cu efecte deloc neglijabile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă