19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFonduri de investitii, pe apa sambetei

Fonduri de investitii, pe apa sambetei

Consiliul Judetean Tulcea modernizeaza un drum judetean care nu necesita modernizari.

Consilierii judeteni din Tulcea au aprobat, anterior, modernizarea unui drum neutilizabil care traverseaza poligonul militar Babadag.

Sefii Consiliului Judetean (CJ) Tulcea se plang ca nu au suficiente foduri de investitii in bugetul acestui an pentru a realiza lucrarile de infrastructura, dar putinii bani publici de care dispun sunt cheltuiti nejudicios. Aceasta concluzie apartine consilierului judetan Vasile Strat, care, in ultima sedinta a CJ Tulcea, a demonstrat ca s-au alocat fonduri de investitii pentru modernizarea unui drum care a fost modernizat deja. "Drumul Horia – Luncavita este circulabil, iar noi vrem sa cheltuim bani publici pentru a-l moderniza. In zona respectiva este doar o portiune de drum, spre satul Nifon, care trebuie reparata, dar pentru aceste lucrari nu e nevoie de toate fondurile alocate", a spus Strat. Majoritatea PDL din CJ Tulcea nu a tinut cont de afirmatiile lui Strat si a a adoptat proiectul de hotarare asa cum a fost propus de presedintele Victor Tarhon, care a afirmat ca daca nu se vor utiliza toti banii, diferenta se va aloca pentru modernizarea altor drumuri judetene impracticabile.

Cazul descris nu este singular. In urma cu cateva luni, CJ Tulcea a aprobat modernizarea drumului Enisala – Jurilovca. Este vorba de un drum pe care se circula cu restrictii pentru ca traverseaza poligonul militar Babadag in care se antreneaza militarii americani si romani in cadrul unui parteneriat NATO. sefii CJ Tulcea au declarat ca zona respectiva are un potential turistic major, iar dezvoltarea turistica a zonei nu se poate realiza fara un drum rutier adecvat. Trebuie spus ca spre localitatile amplasate pe malul Lacului Razelm, pe care CJ Tulcea vrea sa le dezvolte din punct de vedere turistic, mai exista drumuri de acces dinspre Babadag si Doua Cantoane, iar aceste drumuri au fost modernizate recent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă