18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialFMI are suficiente resurse pentru a ajuta statele aflate in criza

FMI are suficiente resurse pentru a ajuta statele aflate in criza

Fondul Monetar International dispune de suficiente resurse pentru a ajuta statele membre care au nevoie de sprijin, in conditiile amplificarii crizei datoriilor suverane din zona euro, relateaza Reuters, citată de Hotnews.

Fondul a salutat totodata masurile anuntate joi de Banca Centrala Europeana (BCE), de a mentine programul de furnizare nelimitata de lichiditati bancilor, a declarat purtatoarea de cuvant a FMI, Caroline Atkinson.

“Declaratiile si masurile anuntate confirma ca BCE este pregatita sa ia masurile necesare mentinerii stabilitatii financiare in zona euro”, a spus Atkinson.

Ea a aratat ca directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va vizita Grecia pe 7 decembrie, pentru discutii cu autoritatile.

Este pentru prima oara cand seful Fondului va merge in aceasta tara, dupa acordul UE-FMI de 110 miliarde de euro din luna mai.

Strauss-Kahn a declarat, joi, in India, ca unele economii europene “nu sunt departe de marginea prapastiei si trebuie sa isi consolideze bugetele”.

El a reiterat ca nici un alt stat european, pe langa Grecia si Irlanda, nu a solicitat asistenta financiara din partea FMI.

Cele mai citite

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, trăiește o poveste de dragoste cu medicul care l-a operat pe regizor

Sergiu Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, în Târgu Jiu. Locul unde se afla casa actorului este acum ocupat de Autogara orașului....

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă