30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFLSI anunţă un protest cu cel puţin 8.000 de profesori

FLSI anunţă un protest cu cel puţin 8.000 de profesori

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a anunţat că peste 8.000 de profesori vor participa, marţi, în Capitală, la un miting şi un marş de protest, sub sloganul “Salvaţi şcoala românească”, cu ocazia “Zilei Mondiale a Educaţiei”, informează NewsIn.

“Mitingul va avea loc la orele 11.00 şi 12.30 în Piaţa Victoriei, după care ne vom deplasa într-un marş pe Calea Victoriei până la Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei, unde vor depune memorii cu revendicările şi solicitările noastre”, a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Potrivit lui Cornea, la proteste sunt aşteptaţi să participe între 8.000 şi 10.000 de profesori din toate judeţe ţării, dar şi părinţi şi elevi.

“Am dat acest slogan mitingului nostru deoarece vrem să transmitem un alt mesaj. Este vorba despre faptul că profesorii sunt umiliţi prin salarii indecent de mici, elevii îşi desfăşoară activitatea în condiţii insalubre şi total nesatisfăcătoare, iar toţi au manuale şi programe de învăţământ învechite”, a mai spus Aurel Cornea.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: salarii decente, coeficienţi mai mari în grila unică de salarizare, majorarea salariului minim la 750 lei, din 2011, stoparea reducerilor de personal din învăţământ, deblocarea posturilor, depolitizarea învăţământului sau adoptarea noii legi a educaţiei care să reformeze sistemul de învăţământ.

Pe 5 octombrie, când profesorii vor ieşi din nou în stradă, este “Ziua mondială a Educaţiei”.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă