14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialFlota rusă la Marea Baltică anunţă exerciţii tactice în encalava Kaliningrad

Flota rusă la Marea Baltică anunţă exerciţii tactice în encalava Kaliningrad

Nave din cadrul Flotei ruse la Marea Baltică şi avioane de luptă urmează să efectueze exerciţii tactice “la scară largă” la nivelul enclavei Kaliningrad, pe 8 august, anunţă serviciul de presă al Districtului Militar Occidental, relatează RIA Novosti în pagina electronică, transmite Mediafax.

Exerciţiile urmează să fie organizate în largul bazei Hmeliovka, cu ocazia marcării a 100 de ani, pe 12 august, de la crearea Forţelor Aeriene ruse, iar la ele urmează să participe aproximativ 500 de militari, nave de răboi, nave de susţinere, avioane şi elicoptere de luptă, potrivit agenţiei ruse.

Potrivit scenariului, avioane de luptă multirol de tip Su-27 vor asigura protecţia navelor de război din cadrul flotei în zona de debarcare. De asemenea, bombardiere tactice de tip Su-24 Fencer vor simula atacuri asupra unor ţinte de la sol. Navele de război care participă în exerciţii vor efectua operaţiuni de apărare antiaeriană în interacţiune cu aviaţia flotei, potrivit aceleiaşi surse.

Elicopterele din cadrul aviaţiei flotei au misiunea, potrivit scenariului, să aducă ingineri la ţărm pentru a deschide căi de trecere prin terenuri minate în zona de debarcare a trupelor. Totodată, navele asalt de tip amfibie Alexander Shabalin şi Kaliningrad au rolul să se angajeze în luptă cu foc de acoperire şi să debarce două companii de asalt, potrivit scenariului militar ciat de agenţie.

În cursul exerciţiilor, marinarii ruşi se vor antrena pentru a prelua controlul asupra ţărmului şi a-i asigura apărarea, potrivit aceleiaşi surse.

 

Cele mai citite

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă