30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFlorin Chilian, condamnat la 22 de luni de închisoare cu suspendare

Florin Chilian, condamnat la 22 de luni de închisoare cu suspendare

Cântăreţul Florin Chilian a fost condamnat, joi, de Judecătoria Cluj-Napoca, la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, după ce în iulie 2006 a condus băut şi a provocat un accident, sentinţa nefiind însă definitivă, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat că magistraţii l-au condamnat pe Chilian la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi zece luni, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame / litru alcool pur în sânge.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

La termenul de joi de la Judecătoria Cluj-Napoca, în procesul în care Florin Chilian a fost acuzat că ar fi condus o maşină în stare de ebrietate şi ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, magistraţii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă a cântăreţului.

Întrucât a lipsit de la termenele anterioare, Ana Maria Georgescu a fost convocată, joi, cu mandat de aducere.

Ea a declarat judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, prima altercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Ana Maria Georgescu a declarat că a aplanat conflictul, după care a condus maşina lui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană, unde voiau să se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atunci fata a decis să se cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fost apelată de Chilian, care i-a spus: “Vino repede. Tu eşti de vină”.

Conform rechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-a urcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada Traian Vuia a pierdut controlul volanului şi a intrat în bordura de pe partea stângă a drumului.

Tânăra le-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian, iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spre ieşirea din Cluj către Cojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata din faţă stânga, unde maşina era tamponată.

“A început să strige că eu sunt de vină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină, încerca să schimbe roata lovită, apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentru toate astea şi mă agresa. Apoi din nou mergea la maşină. M-a lovit din nou cu palma, am căzut şi m-am lovit la cap de bordură”, a povestit cântăreaţa judecătorilor.

Ea a precizat că, după ce s-a lovit la cap, i s-a făcut rău, iar vecinii au chemat Poliţia.

“Când au venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. A început să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!». Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început să strige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat un calmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian era încătuşat”, a relatat Ana Maria Georgescu.

Întrebată de judecător de ce, în declaraţiile anterioare de la Parchet, nu a spus că a fost lovită de Chilian, ea a răspuns că a dorit să ascundă aceste fapte din motive personale.

Tot joi, procurorul a cerut condamnarea la închisoare a lui Florin Chilian, pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu o alcoolemie de 1,35 la mie şi declaraţii mincinoase.

Avocatul lui Chilian a cerut achitarea acestuia, pledând pentru o amendă administrativă şi susţinând că Florin Chilian nu a condus maşina, ci aceasta i-a fost furată din faţa hotelului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj l-au trimis în judecată pe Chilian pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, primul termen în dosar fiind în aprilie 2008.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea accidentului, Chilian le-a povestit poliţiştilor că el este autorul, dar fără a da declaraţii în scris, pentru ca ulterior să declare că maşina i-a fost sustrasă de “autori necunoscuţi, care au provocat accidentul”.

Din cauză că Florin Chilian a propus, în cursul urmăririi penale, audierea unui martor în privinţa relatării căruia există suspiciuni, Parchetul s-a sesizat din oficiu şi pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă în cazul cântăreţului.

De asemenea, procurorii s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe Chilian pentru ultraj, în urma ameninţării cu moartea a unui poliţist, precum şi pentru tulburarea liniştii publice.

Ana Maria Georgescu este şi ea cercetată pentru mărturie mincinoasă, deoarece “în cursul ascultării sale ca martoră în prezenta cauză nu a spus organelor judiciare tot ce ştia în legătură cu împrejurările esenţiale despre care a fost expres întrebată”, se mai preciza în rechizitoriu.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă