15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFlorentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de...

Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga

Atleta Florentina Marincu a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga.

Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

La rândul său, Alina Rotaru a avut cea mai bună performanţă de 6,74 metri, celelalte încercări măsurând 6,50 metri, 6,53 metri şi 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost câştigată de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record naţional al Serbiei), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului).

Tot sâmbătă, în finală la triplusalt, România va fi reprezentată de Marian Oprea.

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

 

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă