25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFlorea si Gherghel, "arsi" la buzunare

Florea si Gherghel, „arsi” la buzunare

Conducerea Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern a analizat atent, intr-o sedinta a Biroului Federal condusa chiar de presedintele forului, Viorel Paunescu, contraperformantele inregistrate la Shanghai (China), la Campionatele Mondiale de inot in bazin scurt, de Razvan Florea si Ioan Gherghel, doi dintre cei mai valorosi inotatori ai lotului olimpic. Specialistii au apreciat ca rezultatele foarte slabe ale celor doi sportivi – nu numai necalificarea in nici o finala, dar si timpii sub posibilitatile lor – s-au datorat in primul rand indisciplinei si dezinteresului in abordarea corespunzatoare a pregatirii si au propus sanctiuni aspre.
Intr-o misiva primita pe posta electronica a redactiei noastre, Razvan Florea incerca sa-si justifice esecul de la CM prin timpul insuficient petrecut in cantonamentul de pregatire la altitudine, unde in loc de 21 de zile a stat 18, si prin faptul ca nu a luat startul in proba sa favorita, 200 m spate, din cauza ca a avut doua coaste fisurate. Or, programul de pregatire il alcatuiesc tehnicianul impreuna cu sportivul, iar despre cele doua coaste fisurate nici unul, nici celalalt n-au pomenit nimic inainte de plecarea in China. Credem ca mai bine ar fi fost descalificat, decat acuzat ca a omis cu buna stiinta sa informeze conducerea federatiei despre starea de sanatate inainte de competitie, alegand sa plece la plimbare la Shanghai.

Vacantele, mai importante
Se pare ca pentru Razvan Florea, in prezent component al lotului olimpic, care se bucura de prime olimpice, sustinatoare de efort si are asigurate trei mese pe zi, programul de pregatire nu a mai constituit o prioritate in ultimul an. In plin program competitional de Cupa Mondiala, de pilda, aprobat de Comisia Tehnica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Florea a ales sa plece in Australia, pentru zece zile, intr-o minivacanta, sub pretextul ca participa la Campionatele Mondiale ale salvamarilor. Intreg comportamentul lui Florea, de la repetatele intreruperi in pregatire pana la ascunderea unei accidentari inainte de o competitie majora, care a avut ca rezultat un esec lamentabil, i-a determinat pe membrii Biroului Federal sa ia masuri.

COSR are ultimul cuvant
Surse din cadrul Biroului Federal ne-au informat ca au fost propuse sanctiuni financiare atat pentru Ioan Gherghel si Razvan Florea, cat si pentru antrenorii acestora, Petre Deac, respectiv Gina Handrea, care urmeaza a fi aprobate de Comisia Tehnica a COSR. Florea si antrenoarea sa ar putea fi suspendati de la lotul olimpic pentru cel putin doua luni, masura care i-ar lasa fara primele de lot si celelalte avantaje de care aminteam mai sus. De asemenea, Gherghel si antrenorul sau ar putea ramane, tot pentru doua luni, fara cateva procente din indemnizatiile olimpice, din cauza increderii prea mari in sine si a pregatirii necorespunzatoare, realizata dupa conceptiile proprii ale sportivului, reflectate de rezultatele penibile de la CM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă