20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Flash

Imnul „Sibiu 2007”, compus la Universitatea din Hamburg

Melodia care va fi folosita ca piesa de identificare pentru programul „Sibiu – Capitala Culturala” in anul 2007, adica un fel de imn al manifestarii, a fost primit cadou de catre autoritatile locale din partea Universitatii de Muzica din Hamburg. Piesa a fost compusa de catre decanul institutiei germane, profesorul Fredrik Schwenk.
Muzicianul a vizitat, in 2005, municipiul si a predat cu aceasta ocazie, Filarmonicii de Stat din Sibiu, partiturile si o inregistrare a lucrarii, pentru ca institutia de cultura sa poata repeta si folosi aceasta piesa peste doi ani, cu ocazia festivalului. Melodia ar fi trebuit sa fie prezentata in mod oficial la Bucuresti, in cadrul Targului International de Turism.

„Tehnofrig” Cluj, scoasa de sub monitorizarea AVAS

O serie de companii din Transilvania au fost scoase de sub monitorizarea post-privatizare pentru ca inspectorii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au ajuns la concluzia ca si-au indeplinit angajamentele referitoare la investitiile de mediu. Acestea fusesera asumate in cadrul contractelor de privatizare. Printre societatile scoase de sub monitorizare se numara „Tehnofrig” S.A. Cluj, „Astra Vagoane Calatori” Arad, „Saturn” SA Alba Iulia si „Metalurgica” Reghin. La nivel national, dintr-un total de circa 276 milioane euro, care reprezinta investitii de mediu asumate de cumparatori, au fost realizate lucrari de circa 73 milioane euro.

Deputatul Almasan, vicepresedinte interimar in PC Hunedoara

Presedintele Partidului Conservator Hunedoara, Petru Marginean, a anuntat ca deputatul Liviu Almasan a fost numit vicepresedinte interimar al organizatiei judetene. Fostul membru al PRM, parlamentarul va ocupa acesta functie pana in luna decembrie, cand vor avea loc alegeri in organizatia judeteana a PC. Deputatul independent Liviu Almasan a hotarat sa se inscrie in Partidul Conservator, dupa ce cu cateva luni in urma a parasit formatiunea politica al carei lider la nivel national este Corneliu Vadim Tudor.

Sedinta romano-maghiara din cauza aglomeratiei in Vama Varsand

Coada de TIR-uri de la Vama Varsand (judetul Arad), la iesirea din tara, depasea, ieri, 5 kilometri. Desi politistii de frontiera romani lucrau la intreaga capacitate, problemele au aparut la granita maghiara. Softul folosit de catre politistii de frontiera din tara vecina este unul adoptat de la tarile Uniunii Europene, dar perioada de acomodare cu noua instalatie, desi a trecut, totusi acomodarea nu s-a facut in intregime. Pentru rezolvarea aglomeratiei, comandantul Vamii Varsand s-a intalnit cu omologul sau maghiar, dupa modelul sedintei comune de Guvern. Cei doi au stabilit un set comun de masuri pentru ca TIR-urile in frontiera romano-maghiara sa stea mai putin. Se spera ca intr-un timp relativ scurt, cozile de autotrenuri sa ramana doar o amintire.

Candidaturi unice in organizatia de femei a PD Arad

Noua presedinta al organizatiei judetene de femei a PD Arad este Florica Ganescu. Alaturi de aceasta, in Biroul Permanent Judetean al filialei au mai fost alese Mariana Szucs, in functia de presedinte executiv, si Adriana Tocaci, secretar general.
Pentru cele 10 posturi de vicepresedinte si cele 14 de secretari executivi au fost propusi doar cate un candidat.
Prezent la conferinta de alegeri, vicepresedintele filialei PD, Gheorghe Falca, a spus ca a fost un fapt normal ca nu au existat contracandidati. „Este foarte bine asa, pentru ca astfel nici o femeie nu va plecata suparata, iar acest lucru reprezinta o maturitate politica”, a afirmat liderul democrat.
Noua conducere a organizatiei de femei a PD a fost aleasa in acorduri de muzica simfonica. Asta, deoarece scrutinul de sambata a avut loc in Sala mica a Palatului Cultural, in timp ce in Sala mare orchestra Filarmonicii din Arad avea programate repetitii.
La conferinta de alegeri au participat si presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, senatorul Nicolae Iotcu si vicepresedintele filialei, Gheorghe Falca. De altfel, cei trei si-au anuntat intentia de a candida pentru o functie in cadrul conducerii organizatiei judetene la alegerile din 29 octombrie.

Impozite marite pentru proprietarii de cladiri din Campia Turzii

Consilierii locali din Campia Turzii (judetul Cluj) au aprobat marirea taxelor si impozitelor locale. Acestea se vor majora in medie cu 200.000 de lei vechi. Cei care detin, insa, mai multe cladiri cu destinatia de locuinte, vor trebui sa plateasca impozite cu majorari suplimentare.
Astfel, daca o persoana fizica are doua cladiri, impozitul pentru cea de-a doua va fi mai mare cu 15 la suta decat cel obisnuit. Daca un contribuabil are trei cladiri, pentru cel de-al patrulea imobil impozitul va fi mai mare cu 50 la suta. Daca are patru cladiri, impozitul se mareste cu 75 la suta, iar daca are cinci sau mai multe cladiri, impozitul se dubleaza.

Tigari de contrabanda descoperite la Vama Nadlac

Politistii de frontiera de la Vama aradeana Nadlac, au descoperit, ascunse intr-un TIR, peste 200.000 de pachete cu tigari netimbrate, destinate pietei negre din Austria. Potrivit celor afirmate de purtatorul de cuvant in cadrul IJPF, inspectorul principal Robert Iudt, tigarile marca „Memphis” si „Midle Shorte” au fost incarcate la Bucuresti, iar soferul autotrenului a declarat ca nu stia nimic despre transportul clandestin.
„TIR-ul inmatriculat in Austria a fost incarcat la Bucuresti si se indrepta spre Austria, avand ca incar-catura 22 de paleti trifuri stratificate si tesatura de sticla impregnanta. Printre acestea, lucratorii nostri, impreuna cu vamesii, au descoperit 244.500 pachete de tigari netimbrate, in valoare totala de 9,7 miliarde lei vechi, despre care soferul a declarat ca nu stia nimic”, a spus Robert Iudt.
Marfa de contrabanda a fost confiscata, iar conducatorul auto al autotrenului a fost amendat cu 75 de milioane de lei vechi.
Cercetarile in acest caz sunt continuate pentru a se descoperi daca barbatul face parte dintr-o retea de traficanti de tigari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă