20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Flash

De Pasti, Constantina Dita alearga la Londra pentru un premiu de 100.000 de euro

Constantina Dita Tomescu, campioana mondiala de semimaraton de anul trecut, va fi singura reprezentanta a Romaniei care va participa in prima zi de Pasti la traditionalul „Flora London Maraton”, unde s-au inscris nu mai putin de 34.500 de alergatori. Desi a hotarat sa nu mai evolueze anul acesta in curse atat de lungi, la Campionatele Europene de atletism de la Gotteborg (Suedia), anuntand ca se va inscrie doar la 10.000 m, Constantina Dita va alerga totusi la maratonul londonez, pe care l-a castigat in 2005, atrasa de premiul de 100.000 de euro care va reveni castigatorilor. In absenta englezoaicei Paula Radcliffe, de trei ori detinatoare a trofeului, care s-a accidentat la picior, principala adversara a atletei noastre se anunta Deena Kastor, din Statele Unite ale Americii. Competitoare deloc de neglijat sunt insa si etiopianca Berhane Adere si kenianca Margaret Okayo. Desi se numara printre sportivele vizate a alcatui echipa care va participa la maratonul din cadrul CE din Suedia, Lidia Simon, campioana mondiala a probei de 2000, va lua maine startul in SUA intr-o cursa de 10.000 m. Revenita dupa o pauza competitionala de aproape doi ani datorata unei accidentari, ea este la a doua participare intr-o intrecere oficiala de la inceputul anului.

Mutu ar putea ajunge la Betis

Jucatorul formatiei Betis Sevilla Joaquin ar putea ajunge la Juventus Torino, in cadrul transferului sau urmand sa intre si trecerea lui Adrian Mutu la gruparea spaniola, informeaza cotidianul Corriere dello Sport, citat de publicatia Sport. Sursa citata a mentionat ca transferul este cifrat la o suma cuprinsa intre 20 si 25 milioane de euro, iar prin aducerea lui Joaquin s-ar rezolva posibila plecare la finalul sezonului a italo-argentinianului Mauro German Camoranesi.
„Problema este suma foarte mare pe care s-ar putea sa o solicite cei de la Betis Sevilla pentru Joaquin. Transferul s-ar face pentru 20-25 milioane de euro, iar Juventus vrea sa scada aceasta suma incluzand si un jucator, cum ar fi romanul Adrian Mutu”, a notat cotidianul italian, citat de Sport. De asemenea, Corriere dello Sport scrie ca Joaquin vrea sa plece de la Betis, iar el a fost mereu un jucator pe placul lui Fabio Capello.

Sven Goran Eriksson a spionat la Bucuresti

Sosit in Bucuresti, pentru a urmari evolutia jucatorilor de la Middlesbrough, in vederea stabilirii lotului final al nationalei Angliei pentru Cupa Mondiala din Germania, selectionerul Sven Goran Eriksson s-a aflat joi seara in tribunele Stadionului National din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”. Tehnicianul suedez s-a aratat incantat sa poata urmari un asemenea joc. „Prezenta mea in Romania este doar pentru acest meci. Am venit la Bucuresti pentru ca trebuie sa fiu informat asupra tuturor jucatorilor englezi pentru a-mi face o parere in vederea turneului final din Germania. A fost un joc bun, placut ochiului, de la Steaua mi-a placut cel mai mult capitanul echipei, Mirel Radoi, care este un mare fotbalist, sigur pe el in orice moment. Este un fotbalist foarte bun si istet, care poate rezolva de unul singur un meci si leaga foarte bine jocul Stelei. Sper sa se califice in finala echipa cea mai buna”.

Suporterii constanteni, intre agentiile de pariuri si extaz

Constanta a fost paralizata de bucuria suporterilor stelisti. Cateva sute de tineri au iesit pe strada, in zona centrala a orasului, pentru a-si manifesta bucuria dupa terminarea meciului de fotbal in care Steaua a invins, in prima mansa a semifinalei Cupei UEFA, echipa Middlesbrough cu 1-0. Purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta, maiorul Sorin Mustatea, a declarat ca suporterii au colindat arterele principale ale orasului atat pe jos, cat si cu masinile, au scandat imnul echipei favorite si au fluturat steaguri. Din fericire, cu toate ca distractia a continuat si dupa miezul noptii, nu s-au inregistrat evenimente deosebite. Cei mai fericiti insa au fost cei care au avut curajul si au mizat pe victoria echipei favorite la agentiile de pariuri. Referitor la scorul „sec” multi stelisti au declarat ca in acest moment echipa este favorita la calificarea in finala. Totodata, ei spun ca tabela electronica ar fi trebuit sa arate, la finalul partidei, scorul de 3-0 in favoarea echipei Steaua.

Fanii Stelei, potoliti in centrul Sibiului doar cu jandarmii

Peste 1.000 de fani ai echipei „Steaua” au sarbatorit la Sibiu victoria echipei preferate in semifinala Cupei UEFA, motiv pentru care centrul municipiului a devenit, in noaptea de joi spre vineri, o adevarata scena publica. Microbistii au iesit in strada imediat dupa finalul meciului si, in scurt timp, siruri lungi de oameni au inceput sa „curga” dinspre cartiere inspre Piata Mare din centrul orasului. Fiesta s-a declansat acolo catalizata rapid de zecile de sticle cu bere si vin pe care amatorii de fotbal se intreceau sa le goleasca. Echipe de jandarmi si politisti insotiti de caini de serviciu au supravegheat intreaga procesiune a bucuriei, iar la un moment dat au fost obligati sa intervina ca sa salveze din mainile stelistilor dezlantuiti un tanar care era sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul a avut, la un moment dat, proasta inspiratie sa strige in piata „Hai Rapidul!” si „Traiasca rapidistii!”, pentru ca la cateva secunde dupa asupra lui sa se abata o ploaie grea de pumni, palme si injuraturi. Jandarmii au intervenit sa-l scape de suporterii stelisti, dar nervii tanarului agresat s-au revarsat asupra politistilor. Barbatul s-a aruncat pe jos, iar oamenii legii au trebuit sa-l „incarce” ca pe un sac in masina Politiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă