14.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024

Flash

Karateka, speriati de gripa aviara

Orasul Galati trebuia sa gazduiasca in luna mai, pe patinoarul din localitate, Campionatul European de karate, stilul shotokan fudokan. Erau asteptati peste 1.000 de karateka din toata Europa, de la copii pana la seniori. „Din cauza pericolului gripei aviare, competitia nu se va mai tine in Romania, la Galati, ci in Italia. Multe federatii nationale au anuntat ca refuza sa vina in tara noastra, speriate de gripa aviara. La acest Campionat European participau si grupele de copii, iar parintii acestora au refuzat sa-i lase sa vina in Romania”, a spus viceprimarul Galatiului, Constantin Dumitriu. Este regretabil ca Romania a ratat organizarea unei intreceri sportive importante, orasul Galati avand de suferit atat ca imagine, cat si financiar. Municipalitatea galateana alocase pentru acest eveniment 2,5 miliarde lei vechi.


Van Basten l-ar putea inlocui pe Rijkaard la Barcelona

Actualul selectioner al Olandei, Marco van Basten, ar fi inlocuitorul lui Frank Rijkaard la FC Barcelona, daca acesta va pleca la AC Milan. „Daca Frank pleaca la AC Milan… Van Basten va fi inlocuitorul sau”, titra ieri „Marca”, subliniind ca eventuala venire a selectionerului Olandei a primit acceptul lui Johan Cruyff, un apropiat al presedintelui gruparii catalane, Joan Laporta.
Cotidianul madrilen a adaugat ca AC Milan i-a facut o propunere extrem de tentanta lui Frank Rijkaard pentru a-l inlocui, in sezonul viitor, pe Carlo Ancelotti. Conform „Marca”, Rijkaard, aflat sub contract pana pe 30 iunie 2009, s-ar putea decide sa paraseasca echipa catalana in cazul unei victorii a Barcelonei in Liga Campionilor sau daca Joan Laporta va pierde urmatoarele alegeri de la club.
Frank Rijkaard, in varsta de 43 de ani, antreneaza FC Barcelona din iunie 2003. El a mai fost selectioner al Olandei, in perioada iulie 1998-iunie 2000 si a antrenat echipa olandeza Sparta Rotterdam in perioada 2001-2002.
Marco van Basten, castigator al Balonului de Aur in 1988, 1989 si 1992, este selectionerul Olandei din 29 iulie 2004.


Armstrong crede ca Ullrich va castiga Turul Frantei 2006

Americanul Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului ciclist al Frantei, a declarat ca germanul Jan Ullrich va castiga editia din 2006 a acestei competitii, informeaza AFP. „Eu prevad ca Jan Ullrich va castiga Turul Frantei in 2006, cu patru sau poate cinci minute avans fata de urmatorul clasat”, a spus Armstrong, citat de site-ul Bild. Armstrong, care s-a retras din activitate dupa ce a castigat ultima editie a Turului Frantei, a marturisit ca de-a lungul timpului cel mai periculos adversar al sau a fost Ullrich, castigator al Turului Frantei in 1997 si de cinci ori ocupantul pozitiei a doua in aceasta competitie. „Intreaga noastra strategie era conceputa in baza unui singur obiectiv: sa-l punem pe Ullrich in dificultate”, a spus fostul campion in varsta de 34 de ani.
Fostul rutier american a precizat, de asemenea, ca nu are intentia de a participa din nou la Turul Frantei, dar a adaugat ca va urmari in continuare aceasta cursa.

Cele mai citite

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă