10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Flash

Toate posturile de medici, scoase obligatoriu la concurs

BIHOR. Prefectul de Bihor, Ilie Bolojan, a dat un ordin prin care interzice integrarea clinica la spitalele din judet pana la ocuparea posturilor libere. Acest lucru inseamna ca medicii care se afla pe statele de plata la Facultatea de Medicina nu mai pot cere angajarea in cadrul institutiilor medicale.
„Ca urmare a acestui sistem, in Oradea nu au mai fost scoase la concurs posturile de medici de zece ani. Cand era o functie libera, aceasta era blocata pana cand venea candidatul potrivit”, a spus Bolojan. „Nu mai pot sa fiu spectator la ceea ce se intampla in domeniul sanatatii. Trebuie sa intervin. Sistemul sanitar nu mai poate fi unul de protectie sociala pentru aparatul propriu”, a adaugat prefectul.
Astfel, Directia de Sanatate Publica nu va mai putea da aviz medicilor care solicita post la spitalele din judet, daca sunt si pe statele de plata ale Facultatii din oras. Seful Prefecturii a spus ca vor fi scoase la concurs toate posturile de medic din Oradea, Alesd, Marghita, Salonta si Beius. „Trebuie dusa o campanie de informare catre toate centrele din Ardeal si centrele in care sunt rezidenti din Bihor, pentru ca acestia sa stie ca sistemul sanitar din Oradea este deschis si pot sa se prezinte la examen. Daca dupa organizarea acestor concursuri, functiile respective nu se vor ocupa, cei care vor sa se integreze clinic o pot face la spitalele din Alesd, Beius, Marghita sau Salonta”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Masuri de prevenire a incendiilor in biserici

MARAMURES. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures a transmis, luni, o avertizare bisericilor si manastirilor pentru a lua masuri de prevenire a incendiilor, ce ar putea fi provocate cu ocazia Sarbatorilor de Pasti. Pompierii au solicitat celor care administreaza lacasele de cult sa aiba la indemana mijloace de stingere a incendiilor.
De asemenea, preotii si calugarii au fost indemnati sa supravegheze persoanele care utilizeaza foc deschis atat in interiorul lacaselor de cult, cat si in afara acestora. Totodata, s-a recomandat limitarea accesului credinciosilor in biserici la capacitatea acestora, stingerea lumanarilor la terminarea slujbei religioase si verificarea instalatiilor electrice.
„Dorim ca sarbatorile de Paste sa fie petrecute de toata lumea in conditii de siguranta si de acea dorim sa ne asiguram ca lacasele de cult iau masurile optime pentru a preveni orice incident neplacut”, a afirmat seful Grupului de Pompieri Militari „Gheorghe Pop de Basesti” din Baia Mare, colonelul Petru Dican.

Padure inundata in judetul Arad

SINTEA MARE. Padurea de langa localitatea aradeana Sintea Mare, aproximativ 800 de hectare, a fost inundata in noaptea de duminica spre luni. In urma unei ploi torentiale, canalul Teuz a inundat peste 1.200 de hectare. Astfel, au fost afectate 400 de hectare de terenuri arabile cultivate si peste 800 ha de padure.
Satenii din Sintea Mare sustin ca toata noaptea au auzit urletele animalelor salbatice din padure, probabil surprinse de viitura. In urma cu 6 ani, aceeasi localitate a fost inundata, iar pagubele au fost foarte mari. Zeci de fazani si iepuri plutind pe bucati de lemne au putut fi salvati. Totodata, Drumul Judetean 693 nu mai poate fi circulat numai cu tractorul, apa depasind pe unele portiuni jumatate de metru.

Cele mai citite

Horoscop 23 octombrie 2024. Peștii au nevoie de ajutor

Horoscop 23 octombrie 2024. Află ce ți-au rezervat astrele pentru mijlocul săptămânii și cum poți gestiona situațiile dificile. Horoscop 23 octombrie 2024 Horoscop 23 octombrie 2024....

Gigi Becali, reacție după decesul tatălui lui Adrian Șut. „Și mie mi-a murit tatăl. A murit, l-am îngropat, la revedere”

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție controversată în legătură cu absența mijlocașului Adrian Șut, care și-a pierdut recent tatăl. Gigi Becali, reacție controversată Becali...

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă