21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFiul fostului secretar de stat de la Ministerul Agriculturii, acuzat de furt...

Fiul fostului secretar de stat de la Ministerul Agriculturii, acuzat de furt şi tăinuire

Fiul unui fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii este cercetat pentru furt şi tăinuire. Tiberiu Cojocaru a fost arestat preventiv alături de şase persoane care făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi de maşini. Fiul lui Mihail Cojocaru, fost secretar de stat la Agricultură, a pus la dispoziţia hoţilor un service auto unde maşinile furate erau dezmembrate, dar a şi participat la furtul autoturismelor, potrivit Realitatea.net.

În convorbirile telefonice purtate de membrii reţelei se folosea un limbaj codat. Într-o discuţie, Tiberiu Cojocaru îi spune unui alt bărbat să cureţe o maşină de licurici. Expresia este folosită de reţea atunci când unui membru i se cere să dezactiveze sistemul antifurt şi GPS-ul. După ce erau furate, autoturismele de lux erau dezmembrate şi vândute pe bucăţi ca piese de schimb.

În motivarea instanţei se arată că cei 7 au participat la furtul mai multor autoturisme. Printre victime fostul fotbalist Dănuţ Perjă şi fiul medicului Naum Ciomu.

Cei 7 membri ai grupării, printre care şi fiul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile la sfârşitul săptămânii trecute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă