11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFiul fostului general de securitate Pleşiţă s-ar fi sinucis

Fiul fostului general de securitate Pleşiţă s-ar fi sinucis

Damian Pleşiţă, fiul fostului general de securitate Nicolae Pleşiţă, a murit luni, într-un incident ce pare a fi, potrivit primelor cercetări, un caz de sinucidere. Potrivit realitatea.net, pompierii au fost chemaţi, luni, la ora 16.15, la locuinţa lui Damian Pleşiţă pentru a stinge un incendiu care izbucnise în vila acestuia. La poartă au găsit un bileţel pe care scria, “Nu intraţi, butelie deschisă”.

Anchetatorii spun că este posibil ca bărbatul să fi dat drumul la butelie, iar gazul acumulat să fi explodat când a aprins becul. În urma deflagraţiei, un zid al clădirii dărâmat şi s-a produs un incendiu.

După ce au stins incendiul, pompierii au găsit trupul bărbatului carbonizat.

Damian Pleşiţă avea 56 de ani şi locuia singur în casa lui din Curtea de Argeş. Vecinii susţin că acesta avea grave probleme cu plămânii şi că făcuse o depresie.

În urma cu câţiva ani, gospodaria generalului Pleşiţă a mai fost cuprinsă de un incendiu, dar a ars doar clădirea principală, cabana unde s-a produs acum incendiul nefiind afectată atunci.

Generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit în septembrie 2009, în urma unor afecţiuni cronice. Nicolae Pleşită, fost şef al DIE, a fost acuzat de terorism pentru că ar fi coordonat atentatul executat asupra clădirii postului de radio Europa Liberă în februarie 1981, când o parte din imobil a fost aruncată în aer, însă, dintr-o eroare, nu a fost afectată Secţia română, ci cea cehoslovacă. Ancheta a fost întreruptă în perioada 2000-2004, iar procesul a fost reluat de către un tribunal civil. Fostul torţionar din perioada comunistă a fost declarat nevinovat în respectivul dosar în luna martie 2009.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă