16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFiscul italian, la vânătoare de Ferrari pe străzile din Milano.Vezi de ce...

Fiscul italian, la vânătoare de Ferrari pe străzile din Milano.Vezi de ce vor „să scape” italienii bogaţi de maşinile de lux

Poliţia italiană a făcut o razie prin Milano, la sfârşitul lunii ianuarie, fiind identificate 350 de maşini de lux, mai ales SUV-uri şi Porsche, potrivit Bloomberg.

La punctele de control din Milano, poliţiştii au cerut şoferilor permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare. Autorităţile fiscale italiene vor folosi aceste date pentru a verifica dacă proprietarii maşinilor au declarat un venit destul de mare pentru a justifica stilul lor de viata şi şi-au plătit impozitele aferente.

Italienii renunţă la maşinile de lux

Acesta a fost cel de-al cincilea raid în căutare de italieni bogaţi care nu si-au plătit taxele la stat.

„Am fost oprit trei ori în ultimele săptămâni de către autorităţi pentru că am condus un SUV de lux”, a declarat Andrea, antreprenor şi proprietarul unui Range Rover.

Bărbatul, în varstă de 43 de ani, care a refuzat să îşi dea numele de familie, pentru a nu atrage atenţia agenţiei fiscale din Italia, intenţionează să îşi vandă SUV-ul cumpărat în luna mai. El se aşteaptă să obţină cel mult 40.000 de euro (52.400 dolari) pentru o masina care a costat iniţial peste 100.000 de euro. „Dealerii au prea multe maşini de lux la vânzare. Nimeni nu vrea să le mai cumpere acum „, a spus omul de afaceri.

Citeste si Ce au în comun Sorin Blejnar şi premierul italiei Mario Monti? FERRARI. Nu unul, ci mai multe!

La sfârşitul lui 2011 a avut loc o razie în luxoasa staţiune de schi Cortina d’Ampezzo. O echipă formată din 80 de inspectori fiscali a luat pe 30 decembrie numerele de înmatriculare a 133 de autoturisme Ferrari, Lamborghini şi limuzine, parcate pe străzile localităţii Cortina d’Ampezzo. Pornind de la plăcuţele de înmatriculare, inspectorii fiscali au mers pe urmele proprietarilor maşinilor, constatând cu stupoare că 42 dintre cei 133 au declarat la fisc venituri mai mici de 22.000 euro pe an, iar alţii 16 declaraseră câştiguri sub 50.000 euro pe an. Mai mult, controlul a arătat că alte 118 maşini-supersport aparţineau unor companii şi nu unor persoane fizice, pentru a evita plata taxelor. Deşi îşi permiseseră să cumpere bolizi, 19 dintre aceste companii declaraseră pierderi pentru anul financiar 2009-2010, în timp ce 37 au declarat profituri minore, de 50.000 de euro sau mai puţin.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă