21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFirme de telefonie mobila: nu am fost avertizate ca exista probleme cu...

Firme de telefonie mobila: nu am fost avertizate ca exista probleme cu localizarea apelurilor 112

Operatorii de telefonie mobila din Romania Orange si Cosmote afirma ca detin posibilitati tehnice pentru localizarea apelantilor la numarul 112, si ca nu au fost avertizati ca exista probleme in aceasta privinta.
Cosmote sustine ca furnizeaza permanent toate informatiile pe care le solicita autoritatile le solicita. Reprezentantii Orange Romania afirma ca o echipa tehnica a companiei lucreaza impreuna cu operatorul serviciului 112 pentru implementarea capabilitatii de localizare a apelantilor, ceea ce implica solutii tehnice complexe. "Se depun eforturi sutinute pentru a oferi cat mai curand clientilor posibilitatea de a fi localizati in cazul apelurilor de urgenta", a declarat Dorin Odiatiu, director Orange Romania, citat de Rompres.
   Comisia Europeana a demarat, miercuri, procedura de incalcare a Tratatului de aderare impotriva Romaniei, pentru intarzierile aparute cu privire la introducerea numarului unic de apel 112.
    Operatorul sistemului 112, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a precizat ca arhitectura hardware si software a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta permite afisarea locului de unde este apelat 112, dar pentru retelele de telefonie mobila nu este implementata din cauza faptului ca aceasta informatie nu este transmisa de operatorii mobili.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă