14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialFirma Dalli il da in judecata pe Oprescu

Firma Dalli il da in judecata pe Oprescu

Conducerea firmei Dalli, care administreaza majoritatea parcarilor cu plata din Bucuresti, sustine ca rezilierea contractului anuntata de Sorin Oprescu va fi atacata in instanta imediat ce municipalitatea comunica motivele rezilierii. Conform contractului remis Hotnews, rezilierea este posibila doar "in cazul unor abateri grave si anume daca agentul (Dalli – n.r.) nu-si indeplineste obligatiile asumate pe o perioada de trei luni". Pana acum, Primaria nu a notificat nici rezilierea contractului, nici motivele, iar Sorin Oprescu se afla in vizita la Bruxelles.

Rezilierea contractului isi poate produce efectele nu mai devreme de 30 de zile de la momentul cand Primaria notifica firmei aceasta intentie. Pana in acest moment, Primaria nu a comunicat motivele pentru care Sorin Oprescu a luat decizia, acestea urmand sa fie cunoscute abia la sfarsitul saptamanii, dupa intoarcerea primarului general din vizita pe care o face la Bruxelles.

Contractul incheiat de firma Dalli cu Primaria Capitalei este in aplicabilitate pana cand instanta competenta se va pronunta, sustine societatea Dalli Exim SA, precizand ca asteapta motivarea scrisa a deciziei primarului general de suspendare a colaborarii. "Pana la pronuntarea instantei competente, contractul incheiat de Dalli este in aplicabilitate si clauzele financiare ale acestuia ne obliga la incasarea redeventei datorate municipalitatii", informeaza societatea citata, intr-un comunicat de presa remis Hotnews.

Exploatarea parcarilor din centrul Capitalei a fost castigata in anul 1995, in urma unei licitatii internationale, la care au participat sapte firme. Dalli a oferit Primariei redeventa cea mai mare, respectiv 55,5 la suta din incasari.

In lipsa argumentelor pentru rezilierea contractului, Dalli acuza faptul ca miscarea este "o perdea de fum in spatele careia sa continue marile aranjamente".

"Suntem convinsi ca cei care au avut interesul sa acopere fraudele de zeci de milioane de euro, contractele de servicii paguboase pentru cetatenii Capitalei, sunt cei care au interesul sa pastreze abonamentul la banul public al acelorasi «baieti destepti». Suntem de asemenea convinsi ca acestia sunt cei care i-au prezent domnului primar general solutia salvatoare: rezilierea contractului cu Dalli. O perdea de fum in spatele careia marile aranjamente sa continue, pe aceeasi scena si cu aproape aceiasi actori", sustine firma Dalli.

Firma se apara de acuza lipsei unor investitii, sustinand ca acestea pot fi doar cele permise de "configuratia stradala – marcaje, indicatoare, bariere in locurile posibile – deoarece nicaieri, in nicio capitala europeana, strazile nu permit altceva".

"S-a incercat introducerea experimentala a unor eliberatoare automate de tichete in zona Piata Amzei, pentru o perioada de cateva luni, dar aceastea s-au dovedit ineficiente, cetatenii platind mai putin de jumatate din sumele de parcatori, in aceeasi zona si perioada.

 

Dalli a facut sase propuneri scrise Primariei Capitalei cu adresa oficiala si documentatie completa pentru concesionarea unor terenuri virane pe care Dalli intentiona sa construiasca, pe cheltuiala proprie, parcari supraterane multietajate ce urmau a fi exploatate in parteneriat cu Primaria", arata societatea in comunicatul de presa.

"Deoarece pe unele din acele amplasamente au rasarit constructii interesante, ridicate in regim privat, poate acum vom afla si noi, alaturi de domnul primar general, de ce nu am primit niciun raspuns si de ce au fost lipsiti bucurestenii de cateva mii de locuri de parcare, in acele zone de trafic foarte aglomerat. (…) Daca primarul general considera ca sunt aspecte ale activitatii Dalli care necesita imbunatatiri ele pot fi puse in practica de Dalli, atat din punct de vedere contractual cat si din punct de vedere functional", explica sursa citata.

 

Potrivit societatii, anuntarea de catre Sorin Oprescu a rezilierii contractului ar avea motivatii electorale. "Ori de cate ori se apropie o campanie electorala, cu precadere cea pentru alegerile locale, Dalli devine «cal de bataie» si capata brusc o culoare politica neconvenabila, se arata in comunicatul societatii.

 

Societatea a fost infiintata in 1993 de omul de afaceri Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, care s-a retras ulterior din asociere. Compania sustine ca anul trecut a realizat un beneficiu net de 147.000 de euro, varsand la bugetul primariei 1,5 milioane de euro.

Cele mai citite

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Tribunalul Maramureș decide demolarea zidului de segregare pentru comunitatea romă din Baia Mare

După o lungă bătălie juridică de 13 ani, Tribunalul Maramureș a emis o decizie definitivă în data de 14 februarie, obligând Primăria Baia...
Ultima oră
Pe aceeași temă