19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFinlanda se alătură ţărilor care vor vor BLOCA ADERAREA României la spaţiul...

Finlanda se alătură ţărilor care vor vor BLOCA ADERAREA României la spaţiul Schengen

Finlanda a anunţat că se alătură ţărilor care vor bloca aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Mai exact, ministrul finlandez de Interne, Paivi Rasanen, a explicat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în Uniunea Europeană, potrivit site-ului de ştiri finlandez Yle.fi.

Citeşte şi E justificată „isteria“ Schengen?

„Poziţia Finlandei nu este legată de problema romilor care cerşesc. Motivul este nivelul ridicat al corupţiei şi nerespectarea principiilor statului de drept”, a declarat Rasanen.

Atât Parlamentul, cât şi Guvernul din Finlanda consideră că România şi Bulgaria sunt prea corupte şi nu au respectat statul de drept, o precondiţie a aderării la Schengen.

Citeşte şi Macovei: Nu Germania sau UE au dat României lovitura de graţie privind Schengen, ci USL

Finlanda a respins încă de la început aderarea celor doua ţări la spaţiul Schengen

Amintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul acestei săptămâni, că sunt şapte tări care nu ne vor în Schengen.

Germania va opune un vot de veto aderării României şi Bulgariei la zona Schengen, în cazul în care cele două ţări exercită presiuni în acest sens la o reuniune UE săptămâna aceasta, a avertizat duminică ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich.

„Extinderea zonei Schengen este acceptată de cetăţenii noştri doar dacă sunt îndeplinite cerinţele de bază. În prezent, nu este cazul”, a spus el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă