13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFinantele dau in judecata firmele

Finantele dau in judecata firmele

In evidentele Serviciului Juridic din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta au fost inregistrate, in luna octombrie 2006, un numar de 234 dosare in care DGFP este parte, in nume propriu sau ca mandatar al Ministerului Finantelor Publice.

Din numarul total, cele mai multe dosare au ca obiect dizolvarea societatilor comerciale, pentru nedepunerea situatiilor financiare, in temeiul Legii nr. 31/1990. De asemenea, opt sunt contestatii la executare, cinci sunt plangeri contraventionale, noua dosare au ca obiect Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, patru dosare au ca obiect Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in Registrul Comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, trei dosare sunt litigii in contencios administrativ, 20 reprezinta litigii de natura civila (contestatie in temeiul Legii nr. 10/2001, repararea pagubei materiale sau a daunei morale in cazul condamnarii pe nedrept sau al privarii de libertate in mod nelegal). Din numarul total, un singur dosar este de natura penala.

Peste 20 de solutii definitive

Reprezentantii DGFP au precizat ca au fost intocmite acte procedurale necesare apararii intereselor institutiei si statului, in baza mandatelor acordate in acest sens, si s-a asigurat reprezentarea intereselor institutiei in fata instantelor judecatoresti, pentru termenele acordate.
Din dosarele instrumentate, aflate in evidenta serviciului juridic, au fost castigate definitiv sau definitiv si irevocabil un numar de 21 de litigii si au fost pierdute sapte litigii.
Dosarele castigate reprezinta cinci litigii in contencios fiscal (in valoare de 9.249 mii lei), sapte litigii avand ca obiect contestatie la executare (541 mii lei), patru litigii de natura civila neevaluabile pecuniar, doua plangeri contraventionale, doua dosare penale (2.000 lei) si un dosar avand ca obiect contencios administrativ neevaluabil pecuniar. Dosarele pierdute reprezinta trei plangeri contraventionale (13 mii lei amenda contraventionala si confiscarea sumei de 1,5 mii lei), un litigiu de natura civila, neevaluabile pecuniar, doua dosare avand ca obiect contestatie la executare (231 mii lei) si un dosar civil avand ca obiect despagubiri (807 mii lei).

Incasari de aproape 800 mii lei

In aceeasi perioada, au fost acordate un numar de 41 de avize si opinii juridice in legatura cu solicitarile formulate in acest sens de catre structurile din cadrul DGFP Constanta si de catre alte persoane fizice.
De asemenea, a fost incasata la bugetul consolidat de stat suma de 796 mii lei, provenind din dosarele avand ca obiect Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă