37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialFinal fulminant al festCO 2017, ediția a XV-a: Printre premiați s-a numărat...

Final fulminant al festCO 2017, ediția a XV-a: Printre premiați s-a numărat și Marcel Iureș (P)

Festivalul Comediei Romanesti a avut un final fulminant in 4 iunie, scena Teatrului de Comedie din București fiind martora unor decernări de premii importante pentru țara noastra. Înaintea unui spectacol eveniment făcut de artiștii companiei Star Theatre din Beijing, pe scenă au urcat actori, scenaristi si critici de arta ce au inmanat premiile deosebit de importante.

In continuare va prezentam lista cu distincțiile oferite duminică seara la Teatrul de Comedie.

Festivalul Comediei Româneşti îi acordă Premiul de excelență actorului Marcel Iureș 

Selecționer festCO 2017: Alice Georgescu

Juriul festCO 2017 format din – Maria Zărnescu (critic de teatru), Lia Manțoc (scenograf), Erwin Șimșensohn (regizor), Emilia Dobrin (actriță), Mihai Bisericanu (actor) – a acordat  următoarele premii:

– Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie – Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

– Premiul pentru cel mai bun regizor – Radu Afrim pentru regia spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

– Premiul pentru cea mai bună interpretare – Echipa spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

– Premiul pentru cea mai bună scenografie – Irina Moscu (decor și costume) și Andrei Cozlac (video mappaing) pentru scenografia spectacolului Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a

Juriul: Adrian Lustig (dramaturg), Delia Nartea (actriță) și Bobi Pricop (regizor)

Locul I – Diseară la 7 de Ioan Răducan

Locul II – Viața la „Mica Publicitate de Radu. F. Alexandru

Locul III ex-aequo  –  Inventar de Andreea Radu și Ultima dorință de Cristina Cozma

COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a

Juriul: Carmen Stanciu (teatrolog), Adrian Damian (scenograf), Radu Iacoban (actor și regizor)

Mariana Diana Hanganu –  Magazinul de sinucideri după  de Jean Teulé

Irina Crăiță-Mândră – Viața x 3 de Yasmina Reza

Florin Liță – Podul de Laurent Van Wetter

Amfitrionii Galei de duminică, 4 iunie, au fost Alexandru Bogdan, Bogdan Cotleț, Lucian Ionescu și Dan Rădulescu.

Premiile au fost înmânate de Virginia Mirea (actriță a Teatrului de Comedie), Delia Nartea (actriță a Teatrului de Comedie), Radu Iacoban (actor și regizor), George Mihăiță (Directorul Teatrului de Comedie) și de personalități ale lumii teatrale invitate la festCO 2017: Savas Patsalidis (directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Salonic, Grecia și redactor șef al prestigioasei reviste de teatru: Critical Stages), Bernice Chan (Director General al AICT Hong King) și Michel Vaïs (Canada – Secretarul General al AICT). Oaspeții străini au fost prezenți la București cu ocazia Conferinței Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT), moderată de Margareta Sörenson (Președinte al AICT) și Octavian Saiu (Președinte al Secției Române AICT – Teatrologie).

Stelele Operei din Peking (declarată de UNESCO patrimoniu intangilbil al umanității), artiștii Companiei Star Theatre din Beijing, au adus pe scena Teatrului de Comedie o lume unică, învăluită în sunetele Chinei antice, în care explozia de culori și virtuozitate acrobatică a încântat spectatorii prezenți la finalul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Comediei Românești – festCO.

Cele mai citite

Școala românească, PISA(tă) în continuare

Ministerul Educației ne-a anunțat că a fost publicat un al treilea volum de rapoarte cu privire la rezultatele obținute de elevii români la testele...

Adolescenta dispărută în Bragadiru a fost găsită. Nu ar fi fost victima vreunei infracţiuni pe timpul plecării

Fata de 12 ani din Bragadiru, dată dispărută marți de familia sa, a fost găsită de polițiștii din Ilfov. Marți seara, în jurul orei...

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor digitale

Prima sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă astăzi cu evaluarea competenţelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă