19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFinal de gală în baschet

Final de gală în baschet

Ocupanta locului secund în campionat, Gaz Metan Mediaş, va întâlni, duminică, liderul CSU Ploieşti, în ultima etapă a turului şi a anului 2010.

Surpriză plăcută în sezonul trecut şi care a confirmat pe deplin în actualul campionat, Gaz Metan Mediaş poate deveni, în premieră, campioana de toamnă a Diviziei A de baschet masculin. Pentru asta, „găzarii” trebuie să învingă, duminică, CSU Ploieşti, în etapa a 15-a a Diviziei A, ultima a turului şi, totodată, a acestui an. Chiar dacă au avut un parcurs şovăielnic în prima jumătate a acestui sezon, când au acumulat şi cele trei înfrângeri de până acum, elevii pregătiţi de Bruno Soce şi-au revenit pe final şi au câştigat derby-urile cu „U” Mobitelco Cluj şi BC Mureş Târgu-Mureş, ultimul chiar etapa trecută. Pentru a avea un tur cu adevărat perfect, sibienii trebuie să depăşească şi cel mai greu examen de până acum. Gaz Metan va întâlni campioana ultimilor şapte ani, liderul la zi al clasamentului şi singura echipă ce a pierdut doar două meciuri până acum, CSU Ploieşti.

Revanşă pentru play-off

Medieşenii pot deveni campioni de toamnă dacă vor învinge duminică şi dacă vor marca destule puncte unei echipe ce are a doua apărare a campionatului pentru a sta peste ploieşteni şi la coşaveraj.

Pe de altă parte, ardelenii nu pot uita acel 0-4 din semifinalele play-off-ului sezonului trecut, când, deşi au avut avantajul terenului propriu, medieşenii au fost umiliţi de către prahoveni, care s-au calificat în finală.

Astfel, Howell şi compania au destule motive să câştige meciul împotriva echipei ce a doborât toate recordurile baschetului românesc. Pentru ca Gaz Metan să se impună este nevoie şi de „acordul” echipei ploieştene.

Elevii lui Vladimir Arnautovic ştiu că Gaz Metan a fost singura echipă din ultimii şapte ani care a stat în calea cuceririi celei de-a şaptea Cupe a României, dar nici nu vor să încheie acest an pe un alt loc decât cel de lider. În acest sens, meciul, care va începe la ora 18.00, are toate şansele să candideze la titlul de cel mai frumos al anului.

Coş spectaculos

Gaz Metan Mediaş a realizat în meciul cu BC Mureş de săptămâna trecută cea mai frumoasă fază a acestui sezon. Cu patru secunde înainte de finalul meciului, când scorul era 81-81, Jarret Howell i-a pasat lung lui Deven Mitchell, pentru un „alley-oop” care a uimit asistenţa. Astfel, prin acest procedeu, medieşenii au câştigat unul dintre cele mai importante meciuri ale turului. „A fost o schemă exersată şi ne bucurăm că a ieşit bine. A fost o victorie frumoasă şi un coş pentru fani”, a explicat Mitchell faza anului în baschetul românesc.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă