21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFilmul „Satul de demult“, disponibil online

Filmul „Satul de demult“, disponibil online

Filmul „Satul de demult“, în regia lui Dumitru Budrală, este disponibil online, integral și gratuit, cu subtitrare în șase limbi.

În 2014, „Satul de demult“ a primit Marele Premiu pentru Cel mai bun film la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic, desfășurat în iunie, la Zlatna. La scurt timp, filmul a fost inclus în programul „Zilele Portului Popular Românesc“ și a fost proiectat simultan în 203 parohii ortodoxe românești din Italia.

Filmul este tradus în șase limbi: engleză, franceză, germană, maghiară, italiană și spaniolă. „Satul de demult“ este un film în afara tiparelor obișnuite despre viața din satul de odinioară și despre un muzeu extraordinar care, așa cum se spune în ghidurile turistice, merită vizitat și revizitat mereu. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul tradițional deslușind tainele vieții de odinioară. Aflăm astfel de ce își împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene, ce înseamnă „ropotinul testelor“ și cât de complicat este un război de țesut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă