12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFILMUL EMOŢIONANT care i-a inspirat pe STELIŞTI înainte de AJAX. Reghecampf şi-a...

FILMUL EMOŢIONANT care i-a inspirat pe STELIŞTI înainte de AJAX. Reghecampf şi-a motivat jucătorii cu un film de la Jocurilor Olimpice – VIDEO

Unul dintre eroii Stelei după calificarea cu Ajax a fost fundaşul stânga Iasmin Latovlevici. Acesta a mărturisit la Digi Sport că antrenorul Laurenţiu Reghecampf le-a prezentat un film înainte de meci care l-a emoţionat atât de tare încât a şi plâns, potrivit Mediafax.

Handicap de două goluri, doi dintre cei mai buni jucători suspendaţi, Bourceanu şi Pintilii, iar adversarul un nume important în Europa, Ajax Amsterdam. Acestea erau datele returului Steaua –  Ajax pentru calificarea în optimile Ligii Europa.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a recurs la o metodă folosită de mulţi antrenori din Europa. Le-a prezentat jucătorilor un film care să-i motiveze chiar înaintea meciului cu olandezii.

Alegerea tehnicianului stelist a fost povestea emoţionantă a lui Derek Redmond de la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona.

Atletul britanic avea în palmares aurul la Mondiale şi Europene, cu ştafeta, la 400 de metri. Înaintea probei individuale de la Jocurile Olimpice era unul dintre favoriţi.

Cariera lui a fost însă marcată de accidentări iar în semifinala de la Barcelona Redmond a suferit o ruptură chiar în timpul cursei. Întins pe pistă, cu doctorii care încercau să-l îngrijească, britanicul s-a ridicat şi a vrut să termine cursa, chiar dacă mergea aproape într-un picior.

În ajutorul lui a venit tatăl lui Derek, care l-a ajutat să treacă linia de sosire. “Am început în această cariera a lui împreună şi vom termina împreună”, spunea emoţionat tatăl lui Derek Redmond.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă