21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFilieră româno – turcă de TRAFIC de migranţi. ALERTĂ...

Filieră româno – turcă de TRAFIC de migranţi. ALERTĂ în Bulgaria

O reţea de trafic de migranţi, în care sunt implicaţi cetăţeni turci şi români, începe a fi destructurată în Bulgaria.

Autorităţile de frontieră din Bulgaria au oprit, duminică noaptea, în apropierea localităţii Malko Tîrnovo, un autocamion cu număr de înmatriculare românesc, venit din Turcia. În autocamion se aflau 31 de migranţi care trecuseră clandestin frontiera dintre Turcia şi Bulgaria.

Şoferul camionului, care este cetăţean turc, este reţinut în Bulgaria, informează agenţia BTA.

Unul dintre motivele pentru care traficanţii utilizau o maşină cu număr românesc ar putea fi acela ca migranţii să poată fi trecuţi, ulterior, mai uşor din Bulgaria în România.

Incidentul a fost anunţat de adjunctul şefului Poliţiei de Frontieră a Bulgariei, Deyan Mollov, şi de ministrul bulgar al Apărării, Nikolai Nencev, cu prilejul unei vizite comune în oraşul Elhovo, din apropierea graniţei cu Turcia.

Ei nu au oferit detalii despre eventualele ramificaţii în România ale acestei reţele.

Cei doi oficiali bulgari au spus că presiunea migranţilor ilegali va creşte. probabil, în perioada iernii.

“Dacă este necesar, vom oferi întreaga noastră asistenţă pentru paza frontierei cu Turcia şi pentru a întări prezenţa angajaţilor noştri aici”, a subliniat ministrul bulgar al Apărării.

Nikolai Nencev a precizat că un regulament referitor la modul de intervenţie al militarilor este acum în fază de proiect, iar aceştia vor deschide focul numai pentru a se apăra.

Nencev a menţionat că scopul vizitei sale în sud-estul Bulgariei este verificarea modului în care personalul Ministerului Apărării îşi îndeplineşte misiunile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă