6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialFiliera de migratie clandestina condusa de un fost politist

Filiera de migratie clandestina condusa de un fost politist

Un numar de douasprezece persoane din Republica Moldova si Romania au fost retinute, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru cercetari, dupa o actiune de anvergura organizata simultan in Timisoara si Bucuresti. Suspectii fac parte din celebrul grup de migratie clandestina pus pe picioare si condus de un fost politist de dincolo de Prut.
Este vorba despre o filiera transnationala specializata in derularea operatiunilor de migratie ilegala pe relatiile Republica Moldova – Romania – Ungaria – Austria – Italia si Republica Moldova – Romania -Uniunea Serbia si Muntenegru – Croatia – Italia, anihilata in mare parte in cursul lunii trecute. A fost cea mai spectaculoasa si importanta captura a politistilor de frontiera din vestul tarii, care, in urma unor descinderi punctuale, au reusit sa prinda in flagrant un grup de 25 de migranti, toti cetateni din Republica Moldova, plus inca alte sase persoane, respectiv capii retelei de crima organizata, intre care un fost politist si un ex-procuror.
Cei sase organizatori ai filierei au fost arestati, pe numele lor Tribunalul Timis eliberand mandate pe 29 de zile. Cercetarile au continuat pentru anihilarea intregii retele, astfel ca, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa o monitorizare discreta, alte 12 persoane, dintre care patru organizatori de grup, au fost “scoase din circuit”.
Opt transfugi moldoveni, cu varste intre 27 si 50 ani, exclusiv fmei, au fost prinsi in timp ce incercau sa forteze frontiera romano-maghiara, in zona Sannicolau Mare din judetul Timis. Simultan cu actiunea din vestul tarii, o echipa mixta formata din politisti de frontiera timisoreni si specialisti ai Detasamentului de Interventie al Directiei Politiei de Frontiera au prins in flagrant alti patru membri ai retelei, la Bucuresti.
“Se estimeaza ca gruparea infractionala a reusit sa obtina din activitatea ilicita derulata un profit de cateva zeci de mii de euro”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, comisarul de politie Viorel Alexe. Din declaratiile celor opt transfugi retinuti in Timis a reiesit ca fiecare a platit cate 3.000 de euro pentru a fi trecuti peste granita.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă