15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialFilială Al Qaida ar fi CAPTURAT mai mulți rebeli antrenați de americani

Filială Al Qaida ar fi CAPTURAT mai mulți rebeli antrenați de americani

Filiala Al Qaida în Siria a difuzat o înregistrare video în care ea afirmă că este arătată capturarea, în această săptămână, a unor rebeli sirieni antrenați de Statele Unite și acuzați de “colaborare cu Occidentul”, relatează Agerpres

La mijlocul lunii iulie, cel puțin 54 de rebeli înarmați și echipați de Washington au intrat în Siria. Ei sunt primul grup de insurgenți numit Divizia 30 și care, instruiți de americani, ar trebui să lupte contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, scrie AFP. 

Citește și: Un comandant Al-Qaida, UCIS de Pakistan

Opt dintre ei au fost răpiți miercuri în nordul Siriei de Frontul Al-Nosra, un grup jihadist rival SI dar de asemenea vizat de loviturile aeriene ale coaliției conduse de Washington, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), amintește France Presse.

Această informație a fost dezmințită de ministerul american al apărării dar Al-Nosra a revendicat apoi răpirea, acuzându-i pe rebeli că sunt “agenți ai intereselor americane în regiune”.

Înregistrarea video postată sâmbătă de Al-Nosra pe YouTube este intitulată “Soldații Frontului Al-Nosra lansează o operațiune militară vizând oprirea extinderii brațului american în nordul sirian”.

Aceasta arată cel puțin cinci bărbați mergând pe jos într-o tabără unul în spatele celuilalt, cu mâinile în spatele capului, încadrați de un bărbat cu cagulă și altul înarmat.

Citește și: Un avion s-a prăbuşit în Marea Britanie. La bordul aeronavei se aflau şi membri ai familiei ben Laden

Unul dintre presupușii deținuți declară în fața unei camere de filmat că a fost recrutat de americani prin intermediari pentru a fi antrenat timp de o lună și jumătate într-o tabără din Turcia.

El adaugă că o pușcă de asalt M-16 și o sumă de bani au primit cei care au fost instruiți pentru a merge “să lupte contra Al-Nosra” în Siria.

Un bărbat cu cagulă prezentându-se a fi un membru Al-Nosra asigură că grupul jihadist “a tăiat mâna Occidentului și americanilor în Siria” capturându-i pe acești bărbați.

“Colaborarea lor cu Occidentul este clară”, a declarat el, asigurând că bărbații capturați au ajutat coaliția să lovească pozițiile Al-Nosra.

În urma acestei răpiri, combatanții Al Qaida au lansat un atac vineri contra sediului Diviziei 30 în provincia Alep.

Potrivit unui nou bilanț al OSDO, 25 de jihadiști au fost uciși în această luptă și în loviturile aeriene ale coaliției asupra zonei.

Rebelii și aliații lor, care au pierdut șapte oameni, s-au retras în zonele controlate de combatanții kurzi în această provincie din nordul Siriei.

 

Cele mai citite

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...
Ultima oră
Pe aceeași temă