11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFiindcă românii au plecat, populația Spaniei a scăzut doi ani la rând

Fiindcă românii au plecat, populația Spaniei a scăzut doi ani la rând

Populația Spaniei s-a redus în 2013 pentru al doilea an consecutiv, ajungând la 46,7 milioane de locuitori, din cauză că tot mai mulți străini au plecat ca urmare a crizei economice, informează El Mundo.

Doar comunitatea chinezilor a crescut anul trecut, în vreme ce tot mai mulți români, ecuatorieni și englezi au decis să părăsească Peninsula Iberică.

Aceasta sunt principalele date ale Institutului Național de Statistică al Spaniei.

Astfel, până în 2012, populația Spaniei a crescut în fiecare an, mulți străini venind aici pentru un trai mai bun. De exemplu, numărul celor sosiți de peste hotare a fost de circa 924.000 în anul 2000, iar în 2010, în Peninsula Iberică se aflau 5,8 milioane de străini.

Cetățenii UE care trăiesc în Spania, însumează peste 2 milioane de persoane, cei mai numeroși fiind românii (aproximativ 800.000), urmați de britanici (300.000) și italieni (180.000).

În ceea ce privește cetățenii din afara spațiului comunitar, cei mai mulți sunt marocani (771.000), ecuatorieni (218.000) și chinezi (185.000).

Dintre cetățenii străini care au decis anul trecut să părăsească Spania, peste 313.000 sunt din spațiul comunitar, care acum însumează peste 2 milioane de persoane, în vreme ce extracomunitarii care au plecat din Peninsulă totalizează 232.000 de persoane, numărul acestora fiind în prezent de circa 3 milioane de persoane.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă