11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFidel Castro se simte mai bine

Fidel Castro se simte mai bine

Liderul Revoluţiei cubaneze Fidel castro "se simte bine", dar este "consternat" de moartea "prietenului său drag" Gabriel Garcia Marquez, săptămâna trecută, la Mexico, a dat asigurări prim-vicepreşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Sănătatea-i este bună, munceşte intens (…) şi, bineînţeles, este consternat de moartea lui Garcia Marquez, care i-a fost un prieten drag", a declarat pentru presă Diaz-Canel, la Ambasada Columbiei, unde a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria laureatului columbian al Nobelului pentru Literatură, decedat pe 17 aprilie la vârsta de 87 de ani.

Întrebat despre tăcerea lui Castro, în vârstă de 87 de ani, cu privire la moartea scriitorului, el a respuns că liderul Revoluţiei, care s-a retras de la putere din 2006, din motive de sănătate, este un "om de o mare sensibilitate umană, motiv pentru cae resimte pierderea unui prieten, aşa cum o poate resimţi orice persoană care dispune de aceeaşi sensibilitate".

Până la moartea scriitorului, cei doi au menţinut o lungă prietenie, timp de mai multe decenii.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă