21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFidel Castro, prima apariลฃie รฎn public, dupฤƒ nouฤƒ luni

Fidel Castro, prima apariลฃie รฎn public, dupฤƒ nouฤƒ luni

Fidel Castro, care s-a retras de la putere în 2006, a apฤƒrut miercuri seara în public, pentru prima datฤƒ în ultimele nouฤƒ luni, conform presei cubaneze, transmite Mediafax. Castro a participat la deschiderea unei expoziลฃii de picturฤƒ.

„Comandantul-ลŸef Fidel Castro a asistat miercuri seara la inaugurarea «Laboratorului de Artฤƒ Romerillo» al pictorului Kcho”, a anunลฃat cotidianul oficial Granma, iar site-ul oficial Cubadebate a publicat o fotografie cu Fidel Castro, de la spate, discutând cu pictorul.

CiteลŸte ลŸi: România sub CeauลŸescu a fost mai brutalฤƒ decât Cuba sub Castro

Ziarul subliniazฤƒ cฤƒ aceastฤƒ inaugurare a studioului-galerie al pictorului Alexis Leyva, alias Kcho, coincide cu marcarea a 55 de ani de la preluarea puterii de cฤƒtre Fidel Castro, pe 8 ianuarie 1959, ลŸi a victoriei „barbudos” ai acestuia asupra dictaturii generalului Fulgencio Batista.

Pฤƒrintele Revoluลฃiei cubaneze a vizitat cele douฤƒ expoziลฃii prezentate cu aceastฤƒ ocazie, una a celebrului pictor cubanez Wifredo Lam (1902-1982), cealaltฤƒ a lui Kcho, care este ลŸi deputat, ลŸi „i-a salutat pe artiลŸti ลŸi invitaลฃi, care l-au aplaudat cu emoลฃie”, scrie Granma.

De când i-a cedat puterea fratelui sฤƒu, Raul, în 2006, Fidel Castro se consacrฤƒ scrisului ลŸi primeลŸte ocazional personalitฤƒลฃi aflate în trecere prin Cuba.

CiteลŸte ลŸi: Moment istoric: Obama ลŸi preลŸedintele Cubei, Raul Castro, ลŸi-au strâns mâinile

El a ieลŸit pentru ultima datฤƒ în public în aprilie 2013, la inaugurarea unei ลŸcoli în cartierul în care locuieลŸte, în vestul capitalei cubaneze.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Marcel Ciolacu atacฤƒ Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

รŽn urma unui val critic la adresa Curศ›ii Constituศ›ionale a Romรขniei cu privire la respingerea candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, Marcel Ciolacu, preศ™edintele...

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ