20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFidel Castro are cancer

Fidel Castro are cancer

Presedintele cubanez, Fidel Castro, sufera de cancer in faza terminala si s-ar putea sa nu se mai intoarca la conducerea tarii, apreciaza reprezentanti ai administratiei americane, citati de revista Time.
Fidel Castro are „cancer in faza terminala”, a declarat un oficial de la Washington, sub protectia anonimatului, scrie Time. Totusi, publicatia reaminteste ca aceasta ipoteza avansata de serviciile de informatii americane s-ar putea dovedi gresita. Dar autorul articolului, Tim Burger, sustine ca „au circulat multe zvonuri despre starea de sanatate a lui Castro in ultimele decenii, insa de aceasta data informatia se bazeaza pe date concrete, ceea ce ii da o anumita credibilitate”. Liderul de la Havana, aflat inca in convalescenta in urma unei interventii chirurgicale complicate la colon, efectuata in luna iulie, continua sa urmeze tratament si va reveni in functie „pentru a conduce Revolutia”, a declarat, pe de alta parte, seful diplomatiei cubaneze, Felipe Perez Roque, intr-un articol aparut in publicatia Granma. „Comandantul-sef Fidel Castro continua sa se insanatoseasca si il vom avea din nou in fruntea Revolutiei”, a afirmat Roque si in timpul unei reuniuni a Partidului Comunist, desfasurata la Havana.
Castro nu a mai fost vazut la televiziune sau in fotografii dupa summitul „Tarilor Nealiniate”, din 15-17 septembrie. Pe 27 iulie el a fost operat de hemoragie intestinala si i-a cedat „temporar” puterea fratelui sau Raul, incepand de la 31 iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă