17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialFicatul poliţistului, care şi-a ucis parinţii şi s-a împuşcat, va fi transplantat

Ficatul poliţistului, care şi-a ucis parinţii şi s-a împuşcat, va fi transplantat

Ficatul prelevat de la poliţistul Gabriel Venter, cel care miercuri seară şi-a împuşcat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, este transplantat de medicii din Clinica Fundeni unui bărbat. Bolnavul  suferă de ciroză cu virus C, a declarat şeful clinicii de ATI din Institut, prof. Dan Tulbure, anunţă Mediafax.

Ficatul lui Gabriel Venter a fost prelevat în noaptea de joi spre vineri, după ce sora acestuia şi-a dat acceptul ca rinichii, ficatul, cordul şi corneele tânărului să fie prelevate şi transplantate unor suferinzi.

Pacientul, în vârstă de 57 de ani, suferă de ciroză cauzată de virus C din 2004, boală care s-a agravat în acest an.

El a fost ţinut în ATI şi au fost făcute testele de compatibilitate.

Medici au intrat cu el în sala de operaţie, vineri dimineaţă, la ora 6.00, pentru hepatectomie, extirparea ficatului, intervenţie care a durat peste două ore. Urmează anostomoza vaselor, operaţie contra-cronometru după care va fi transplantat noul ficat, a precizat profesorul Tulbure.

Medicii Secţiei de Terapie Intensivă a spitalului judeţean din Oradea au constatat, joi, moartea cerebrală a lui Gabriel Venter.

Miercuri noapte, poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el fiind dus la spital în comă profundă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, declara că tragicele evenimente au început miercuri, în jurul orei 21.30, când Venter a mers cu maşina personală la locul de muncă al tatălui său, care lucra pe strada Rampei, în zona Triajului CFR, ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

Ulterior, poliţistul a mers la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, după care s-a împuşcat în cap, în interiorul autoturismului, în maşină fiind găsit pistolul agentului.

Anchetatorii orădeni suspectează că poliţistul voia să îşi ucidă şi iubita, pe care o rugase să coboare faţa blocului, dar aceasta nu a coborât de teamă.

Poliţistul este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru omor calificat şi omor deosebit de grav.

 

Cele mai citite

Europarlamentarul Dan Nica cere bani din Fondul European de Urgență pentru România

Rezoluția care cuprinde și țara noastră, va fi supusă la vot în Parlamentul european Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Dan Nica a declarat că grupul din...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Cele mai importante bănci comerciale se alătură experimentului de monedă digitală organizat de G7

Patruzeci dintre cele mai importante bănci comerciale ale lumii s-au alăturat unui proiect pilot condus de G7, în colaborare cu Rezerva Federală din New...
Ultima oră
Pe aceeași temă