19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFiat va lansa un nou model la uzina din Turcia, înlocuitor pentru...

Fiat va lansa un nou model la uzina din Turcia, înlocuitor pentru Linea

Fiat pregăteşte un nou model, care va intra în producţia de serie la uzina din Turcia şi care va putea înlocui compacta Fiat Linea. Producţia modelului ar urma să înceapă în a doua jumătate a lui 2015, conform ANE.

Fiat anunţa încă de anul trecut planurile sale de a lansa patru noi modele la uzina din Tofaş, din Bursa, deţinută în parteneriat cu grupul turc Koç Holding. Unul dintre modele este un continuator pentru Fiat Linea, cu toate că italienii nu specifică dacă este vorba despre un model cu totul nou, sau o nouă generaţie a lui Linea, care, anul acesta, a primit un facelift.

Consorţiul Fiat-Tofaş, fiecare dintre cele două părţi deţinând circa 38% din uzina turcă, are în plan investiţii masive, de 520 milioane dolari, pentru a-şi dubla producţia de maşini, la 580.000, până în 2023, faţă de aproximativ 256.500, în 2012. Tot până la aceeaşi dată uzina va trebui să exporte circa o treime din producţia totală.

Tofaş mai produce modelele Fiat Albea, Doblo şi Fiorino, dar şi maşini ale altor constructori, cum ar fi Citroen Nemo, Peugeot Bipper sau Opel Combo. Cel mai bine vândut model, din Turcia, al consorţiului este Fiat Linea. 

Partenerul local al Fiat, Tofaş, este al treilea producător de pe piaţa locală, cu o cotă de 8,4 procente. Pentru a-şi creşte prezenţa în Turcia producătorul are în plan lansarea unui model construit special pentru piaţa turcă, însă mai multe informaţii încă nu au fost făcute publice.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă