18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă ediție a festivalului Oktoberfest de la Brașov. Ce NU trebuie...

O nouă ediție a festivalului Oktoberfest de la Brașov. Ce NU trebuie să ratezi

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Oktoberfest, va începe, joi, la Brașov cu o paradă de trăsuri încărcate cu butoaie de bere și preparate tradiționale bavareze, informează Mediafax

Startul distracţiei va fi dat joi, de la ora 15.00, din centrul vechi al Braşovului, de unde va porni parada cu trăsuri. Butoaie cu bere proaspătă vor fi încărcate în căruţele trase de cai, iar pentru copii vor exista două trăsuri cu ponei.

”Ca in fiecare an, o să ne distrăm foarte frumos la Oktoberfest pentru că vom începe cu marea paradă joi, de la ora 15.00, unde vor fi prezente două fanfare, 14 trăsuri, dintre care cele mai simpatice vor fi două minitrăsuri pentru copii trase de ponei. În paradă, în premieră în acest an, o să avem un kart în care va fi adus ciocanul, care ciocan va fi folosit pentru a da cep butoiului de bere aflat pe scena Oktoberfest, dând astfel drumul la 11 zile de petrecere“, a spus Anemona Hermeneanu, directorul evenimentului, luni, într-o conferinţă de presă.

Festivalul se va desfăşura pe Arena Sportivă din Braşov, unde a fost amenajat un cort de 3.800 metri pătraţi, cu o capacitate de 5.000 de persoane la mese, cărora li se pot adăuga alte 5.000 de persoane în afara cortului, în spaţiile special amenajate.

Brașovenii și turiștii se vor bucura de Festivalul Oktoberfest timp de 11 zile, până în 13 septembrie. Intrarea la festival este liberă.

Concursul ”Regele berii”

De la festival nu vor lipsi premiile şi surprizele. Astfel, ca în fiecare an, va fi desemnat Regele berii, care va fi ”încoronat” în ultima zi a festivalului, premiul constând într-un dozator de bere care va fi montat, timp de o lună, în locuinţa câştigătorului. De asemenea, va fi desemnată Miss Heidi, care va primi o ladă de zestre, Miss Oktoberfest, care va primi ”atâta bere cât poate duce”, precum şi Miss Popularitate.

Organizatorii au introdus la ediţia din acest an a festivalului, pe lângă berea la pahar de 400 ml, care costă 4,5 lei, şi berea la halbă de un litru, care se va vinde cu 9 lei, precum şi cârnatul XXL, care va avea o lungime de 58 centimetri, într-o chiflă de 50 centimetri.

De asemenea, vor fi pregătite diverse preparate tradiţionale bavareze, dar şi cartofi săseşti, chiftele, ciolan, mici şi turtă dulce.

Concertele Oktoberfest

Pe scena amenajată în cortul Oktoberfest vor urca, în fiecare seară, trupe de muzică bavareză, dar şi ansambluri folclorice româneşti, ţigăneşti, greceşti, coreene sau trupe de salsa. Printre cei care vor încheia serile de distracţie se numără Herr Schurly, Rocky 5, Aalbachtal Expres, Klaudia und die Burzenland Party Band sau DJ Edelweiss.

”În 2009 am început cu Micul Oktoberfest şi acum am ajuns să avem la Braşov cel mai mare eveniment de acest gen din România. Acest eveniment nu este un simplu berar, este o stare de spirit, este un festival care se implică şi social, sportiv, avem şi un târg «Made in Braşov» cu produse tehnologice făcute în Braşov“, a spus Christian Macedonschi, consilier local şi unul dintre organizatorii evenimentului.

La festival va fi prezentă şi o delegaţie de la Clubul Exportatorilor Bavarezi, care va participa la deschiderea expoziţiei de tehnologie ”Made in Braşov“, amenajată în apropierea Arenei Sportive, la terenul de sport al Colegiului Naţional ”Andrei Şaguna“. Expoziţia va cuprinde produse high-tech realizate la Braşov.

”La ora actuală orice automobil german are piese realizate la Braşov sau în Ţara Bârsei. E firesc, astfel, ca bavarezii să fie foarte atenţi la ceea ce se întâmplă astăzi la Braşov. Există multe modele şi exemple de bună practică între Braşov şi Bavaria. Mi-aş dori foarte mult să aducem în Ţara Bârsei o mare firmă producătoare de automobile din Germania pentru că avem know-how-ul, furnizorii de subasamblare şi logistica necesară“, a mai spus Macedonschi.

La Oktoberfest vor participa şi o delegaţie oficială din Nurnberg, Delegaţia Cluburilor Economice din România, reprezentanţi ai ambasadelor şi consulatelor germane şi austriece din ţară.

El a precizat că pentru perioada festivalului nu mai există niciun loc liber de cazare în hotelurile şi pensiunile din oraş, organizatorii fiind nevoiţi să caute locuri de cazare în Poiana Braşov pentru o parte dintre invitaţi.

”Nu mai există niciun loc liber de cazare în oraş. Avem turişti străini care vin la Braşov special pentru Oktoberfest din Australia, Irlanda sau Belgia. Anul trecut, doar în cele 11 zile de festival au intrat în economia Braşovului 8 milioane de euro de la turiştii care au venit aici şi mă refer la cazări în hoteluri şi pensiuni, restaurante, suveniruri, taxiuri, etc. Anul acesta ne aşteptăm la o sumă de 11 milioane euro“, a mai spus Macedonschi.

La ediţia de anul trecut a festivalului au fost aproximativ 280.000 de vizitatori şi s-au vândut 100.000 de litri de bere.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă