19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFestivalul Medieval "Turnirul Cetăţilor" are loc în weekend la Braşov

Festivalul Medieval „Turnirul Cetăţilor” are loc în weekend la Braşov

Municipiul Braşov va găzdui, sâmbătă şi duminică, a treia ediţie a festivalului „Turnirul Cetăţilor”, care se va desfăşura la Arenele „Ion Ţiriac” ale Liceului Sportiv, din program nelipsind luptele cavalerilor pentru inimile domniţelor, meşteşugarii populari şi un concert cu trupa Phoenix, potrivit Mediafax.

Turnirul cu cai, luptele cu spada între cavaleri, dansurile şi cântecele menestrelilor sau aruncarea cu lancea asupra porcului mistreţ vor face deliciul braşovenilor şi al turiştilor care vor decide să îşi petreacă weekend-ul în stil medieval, potrivit organizatorilor evenimentului. De asemenea, publicul va putea vota cel mai iscusit cavaler de Kronstadt.

Festivalul va fi deschis sâmbătă, la ora 12.00, cu o paradă a cavalerilor şi domniţelor şi se va încheia spre seară cu un concert al trupei Phoenix. Pentru festivalul medieval au fost aduşi şase cai din cele mai faimoase rase: armăsari andaluzi, freaser şi lipiţani, potrivit unui comunicat al organizatorilor – Consiliul Judeţean Braşov şi Clubul Economic German.

Meşteri populari şi artizani îşi vor arăta talentul lucrând în faţa spectatorilor în piaţa medievală, unde se vor găsi o mulţime de specialităţi culinare precum: ospăţul cavalerului, ţepeluş, cârnatul teutonului, nu va lipsi „burta balaurului” care va da puteri magice celor care o vor gusta. Copiii vor putea gusta din tot soiul de dulciuri şi tot pentru ei vor exista jocuri medievale unde să se întreacă în dexteritatea mânuirii sabiei sau a trasului cu arcul. Cavalerii îi vor învăţa tehnici de tras cu arcul sau menţinerea echilibrului pe bârnă. Nu vor lipsi nici poneiul Jimmy şi nici costumele pe care le pot închiria pentru a-şi face fotografii.

Organizatorii pregătesc din nou mâncăruri medievale, iar la lăsarea înserării se vor organiza spectacole cu dans şi foc şi spectatorii vor fi surprinşi de apariţia mistică a „Contelui” . Toate acestea vor fi acompaniate de muzica medievală a Truverilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă