15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFestivalul International de teatru de la Sibiu, pe ultima suta de metri

Festivalul International de teatru de la Sibiu, pe ultima suta de metri

“IMPREUNA?!” – a 13-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), care se va desfasura in perioada 25 mai – 4 iunie, a intrat deja pe ultima suta de metri a pregatirilor. Editia din acest an, patronata de Presedintia Romaniei si Delegatia Uniunii Europene constituie, potrivit oficialilor Teatrului National “Radu Stanca”, organizatorii maratonului teatral de la Sibiu, o avanpremiera aproape completa la programul manifestarilor programate pentru 2007, anul cand Sibiul va fi declarat capitala culturala europeana.
Festivalul International de Teatru de la Sibiu este considerat cel mai important eveniment cultural si de artele spectacolului din Romania si al treilea ca importanta in Europa. Acesta reuseste sa adune cei mai proeminenti artisti nationali si internationali, care vor sustine, timp de 11 zile, un dialog cultural creativ cu si pentru publicul iubitor de teatru, locuitori ai cetatii, turisti, spectatori si telespectatori.
Nu mai putin de 13 sectiuni specializate vor fi organizate in cadrul festivalului, cu un sezon special al teatrului rusesc, cu spectacole fierbinti de flamenco, teatru-dans, spectacole de lectura si de teatru radiofonic, ateliere specializate, dar si cu spectacole “Off”, prezentate la Sibiu in afara marelui eveniment cultural. Nu vor lipsi in acest an spectacole prestigioase, puse in scena de regizori-vedete, nici spectacolele de strada sau spectacolele din muzica lumii.
Trei categorii distincte vor fi incluse si in acest an in perioada de festival: o bursa a spectacolelor de teatru, o intalnire a releelor culturale europene si o intalnire a scolilor si academiilor de teatru din lume.
“In 2006, demaram “IMPREUNA?!” actiunile din cadrul proiectului “Sibiu-Capitala culturala europeana 2007″, iar Festivalul International de Teatru de la Sibiu devine avanpremiera anului cultural 2007. Productiile marilor evenimente din 2007, cuprinzand nume sonore ca Andrei Serban, Silviu Purcarete, Andriy Zoldak, prezente marcante din Germania – Anglia sau Japonia, precum si explozivele productii de strada, toate vor avea debutul in cadrul evenimentului cultural in 2006 si vor continua apoi pe parcursul intregului an viitor”, a afirmat unul dintre organizatori.
Deci, pe curand sunteti asteptati la Sibiu si, credem, nu veti regreta.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă