19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFestivalul "Alter-Native" a ajuns la a XVI-a editie

Festivalul „Alter-Native” a ajuns la a XVI-a editie

» Targu-Muresul este gazda unui important festival international de film scurt, care reuneste producatori din 52 de tari

»  In competitie, au fost inscrise 577 de filme, dar in finala au ramas doar 55 de pelicule.

Festivalul international de film de Scurt Metraj "Alter-Native" se afla in plina desfasurare la Targu-Mures. Ajuns la a XVI-a editie, festivalul este din ce in ce mai cautat de producatorii de gen, astfel ca in acest an au fost inscrise in competitie 577 de filme din 52 de tari. In cele din urma, dupa o riguroasa selectie, pentru zilele festivalului au mai ramas doar 55 de pelicule, din care opt sunt creatii romanesti. "Asistam la o evolutie a filmului romanesc la toate palierele productiei autohtone. Acum 10 ani am avut, nu o data, festivaluri in care filmul romanesc lipsea total din filmele de scurtmetraj", spune Attila Gasparik, organizatorul festivalului de la Targu-Mures, potrivit caruia bugetul Festivalului "Alter-Native" se ridica in acest an la 150.000 de lei. Nu este singura manifestare cinematografica importanta din oras, pentru ca, in vara, Targu-Muresul a gazduit Festivalul Simfest, dedicat televiziunilor locale, producatorilor independenti si celor care provin din mediul universitar.

In paralel cu festivalul filmelor de scurtmetraj, la Targu-Mures are loc, tot in aceste zile, si cea de-a XI-a editie a Festivalului National Studentesc de Satira si Umor, la care au participat peste 100 de studenti din 13 centre universitare din tara. Bugetul estimat pentru aceasta editie de festival este de aproximativ 25.000 de lei, iar banii vor veni de la Ministerul Tineretului si Sportului, potrivit organizatorilor evenimentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă