11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialFestival de goluri

Festival de goluri

Dacă în meciul de vineri de la Cluj a fost un festival de goluri, în cele două partide jucate sâmbătă nu s-a marcat deloc.

CFR Cluj s-a impus cu 6-1 în faţa Sportului în prologul etapei a cincea a Ligii I. Golurile au fost reuşite de Sougou, Gabi Mureşan, Renan Garcia, De Zerbi, Bastos şi Kapetanos pentru clujeni, în timp ce pentru studenţi a punctat Tîrnăcop.

Jorge Costa, antrenorul CFR-ului s-a temut pentru postul său după lovitura dată de Tîrnăcop. Echilibrul partidei s-a rupt la un minut după ce Sougou a marcat pentru 1-1, arbitrul Alexandru Deaconu eliminîndu-l pe marcatorul Sportului pentru o intervenţie dură asupra lui Ricardo Cadu.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, s-a declarat mulţumit de jocul ofensiv al echipei: „Am jucat slab în prima parte, iar primirea golului ne-a îngrijorat foarte mult. Golul lui Sougou şi schimbările de la pauză ne-au ajutat să ne revenim şi să învingem la un scor categoric. Important este că echipa a arătat forţă în atac şi ne ajută să ne pregătim în linişte pentru următoarele meciuri”, a spus acesta la GSP tv.

La meci a fost prezent şi fostul antrenor al clujenilor, Ioan Andone.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a trecut pe locul doi al clasamentului Ligii 1, cu 9 puncte şi golaveraj 10-5. Sportul se află pe poziţia a 16-a.

Voinţa Sibiu şi Pandurii Tg. Jiu, au încheiat fară goluri cea de-a doua partidă a etapei.

După o primă repriză anostă, în care ocaziile de gol au lipsit cu desăvîrşire, jocul a devenit mai dinamic în cea de-a doua parte, însă golurile nu au apărut în ciuda eforturilor disperate ale sibienilor de a marca.

Pe rînd, Beza, Ionuţ Matei, Dîlbea şi Iulian Popa au fost blocaţi de Mingote, portarul Pandurilor aflându-se într-o formă de zile mari. La cea mai mare ocazie a meciului mingea a fost scoasă de pe linia porţii de Vlad Chricheş, fundaşul gorjenilor.

Partida s-a încheiat cu scorul de 0-0, în urma rezultatului sibienii urcînd pe locul 11, în timp ce Pandurii au trecut pe locul 5.

Un nou meci fără goluri a avut loc la Ploieşti acolo unde Astra a întâlnit-o pe Universitatea Cluj. Deşi au jucat o repriză în superioritate numerică după eliminarea din prelungirile primei reprize a lui Boştină, prahovenii nu au putut înscrie golul victoriei.

Clujenii au avut cea mai mare ocazie de gol a primei reprize, şutul lui Păcurar fiind blocat in extremis de Bruno Miguel. De partea cealaltă, Udoji a semnat cea mai mare ratare a Astrei, şutul său trecînd pe lîngă poartă.

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, a considerat echitabilă remiza : „ Cred că este un rezultat echitabil, chiar dacă noi am avut mai multe ocazii de a marca. Sunt mulţumit din punct de vedere al rezultatelor. Lumea să înţeleagă că am bătut Steaua, care este în grupele Ligii Europa, şi am făcut egal cu Universitatea Cluj, care a bătut Rapidul”, a declarat acesta conform MEDIAFAX.

Prahovenii au urcat pe locul 8, cu şapte puncte, în timp ce U Cluj se regăseşte acum pe poziţia a doua a clasamentului Ligii 1, cu 10 puncte după cinci etape.

Celelalte partide ale etapei a cincea :

Duminică

FC Braşov – FC Vaslui, ora 16.00

Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid, ora 18.00

Dinamo – Oţelul Galaţi, ora 20.00

Steaua – FCM Târgu Mureş, ora 22.00

Luni

Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti, ora 19.30

CS Mioveni – Gaz Metan Mediaş, ora 21.30

Cele mai citite

Cofetăria bugetului: De ce lipsește frișca de pe tortul Fiscului?

România are cele mai mici încasări din TVA, deși taxele nu sunt mici. De ce? Evaziunea fiscală e la bază. Diferenţa dintre ce se...

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...
Ultima oră
Pe aceeași temă