19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Fermierul" lui Flutur deranjeaza "Baronul" PSD-ului

„Fermierul” lui Flutur deranjeaza „Baronul” PSD-ului

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur, raspunde atacurilor lansate de PSD cu acuze si reprosuri atat la adresa presedintelui PSD, Mircea Geoana, cat si la adresa baronilor locali.

Suieraturile baronilor locali intarcati de PSD

Ministrul Agriculturii le-a recomandat celor din conducerea PSD, daca tot fac drumuri prin tara, sa ia legatura cu el, pentru ca este dispus sa le puna la dispozitie specialisti de la Consultanta Agricola, sa le explice macar taranilor ce inseamna sa fii fermier. „Aici se bat cap in cap doua conceptii. Programul nostru, un program european de infiintare a fermelor, ca sa poti concura pe piata europeana, cu programul „Baronul” al PSD-ului, un program prin care nu se facea altceva decat sa se creeze privilegii pentru anumiti oameni ai PSD-ului, lasand satul romanesc in bezna. Aceasta coliziune intre aceste programe i-a facut sa piarda mult din electoratul rural si sunt convins ca ei sunt intr-o disperare de a recupera acest electorat, lovind in ministrii care au curajul sa faca reforma, care au curajul sa iasa public sa explice, care stau de vorba cu oamenii si cred ca sunt unul dintre cei care am facut acest lucru si nu ma impresioneaza sub nici o forma suieraturile PSD-ului, care sunt suieraturile baronilor locali ce au fost intarcati in aceasta perioada”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Mircea Geoana are un discurs antieuropean
si ultrapopulist

„PSD si-a facut o tinta preferata din ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur. Prin natura actiunilor pe care noi le facem, in multe din controale am identificat nereguli in care, tangential sau chiar direct, sunt implicati oameni de varf si in PSD”, a spus Flutur, care a declarat ca in ultima vreme observa la Mircea Geoana un discurs antieuropean si ultrapopulist, nepotrivit pentru „un om care a fost ambasador in Statele Unite”. In opinia ministrului, atacurile la adresa sa pleaca de la faptul ca a aratat si va arata in continuare judete intregi in care subventiile, in cea mai mare parte, mergeau catre firmele sau catre asociatiile baronilor PSD. El a acuzat conducerea principalului partid de opozitie, in frunte cu Mircea Geoana, ca se erijeaza in aparatori si purtatori de cuvant ai baronilor locali, care si-au dezvoltat afacerile pe baza subventiilor din domeniul agricol. „Am vazut ca incepe sa bata pas de defilare prin sudul tarii, prin fata baronilor locali PSD cu masuri de modificare a subventiilor in agricultura. Este foarte clar pentru toata lumea ca, de fapt, este acolo susurul baronilor locali, care nu mai au de unde sa se infrupte, de unde sa taie felii mari de tort asa cum s-a intamplat in mandatul precedent”, a declarat Gheorghe Flutur. El a atras atentia ca dupa 2007 „baronii” nu vor mai putea beneficia de bani publici de subventii, asa cum au beneficiat in perioada guvernarii PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă