16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFermierii au blocat Transilvania

Fermierii au blocat Transilvania

– Mii de fermieri au marsaluit prin centrele celor mai importante orase.

– Oamenii sunt nemultumiti de valoarea mica a subventiei pentru motorina.

Peste 100 de fermieri si 17 utilaje au participat la protestul agricultorilor maramureseni. Primul tractor, deschizator de coloana, era incarcat cu balegar si sustinea o pancarta pe care scria: "Rezultatul politicilor agrare din 1990 pana azi". Presedintele Federatiei crescatorilor de Bovine Maramures, Claudiu Franc, a explicat ca mitingul a fost in pericol din cauza primarului Baii Mari, Cristian Anghel, care le-a dat aprobarea cu 30 de minute inaintea orei la care acesta era anuntat. O delegatie a protestatarilor i-au prezentat prefectului Gyongyke Bondi un memoriu prin care au cerut respectiv subventionarea motorinei cu 50%.  In jur de 50 de fermieri au blocat partial circulatia in centrul Sibiului, pentru aproape o ora.

Fermierii sibieni au venit incolonati cu tractoare, combine si utilaje agricole, cu care au traversat orasul dintr-un capat intr-altul. Acestia au turat motoarele tractoarelor, au claxonat si au strigat prin portavoce "Nu lasati agricultura sa moara!". Initial ei trebuiau sa se opreasca si sa-si prezinte nemultumirile in fata Prefecturii Sibiu, care se afla pe cea mai aglomerata artera de circulatie din oras. Insa politistii care au supravegheat traficul i-au dirijat catre unul din cartierele Sibiului.

Patru sute de agricultori covasneni au participat ieri la un miting de protest in fata Prefecturii, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de pretul de achizitie pentru produsele agricole, precum si fata de intarzierea platii unor subventii. Veniti cu tractoarele care au blocat centrul municipiului Sf. Gheorghe, agricultorii au adus cu ei un sicriu in care au pus lapte, grau si cartofi. Dupa ce i-au inmanat prefectului petitia cu nemultumirile lor, mai multi fermieri covasneni au varsat cate o sticla cu lapte pe trotuarul din fata Prefecturii.
Cateva zeci de fermieri au protestat, ieri, la Alba Iulia. Protestatarii au organizat si un miting in fata sediului Prefecturii, cu pancarde pe care se putea citi ca "Tractorul nu e o masina de lux" si ca avem "Preturi anormale intr-o tara europeana". Filiala clujeana a Asociatiei Crescatorilor de Bovine din Romania a organizat ieri la orele pranzului un mars de protest, la care au participat peste cinsprezece tractoare si utilaje agricole. Acestea au blocat pentru cateva zeci de minute traficul in zona centrala a orasului. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă