Papa Ioan-Paul al II-lea a avut parte de o emisiune filatelică şi o ştampilă specială cu efigia sa, pusă în circulaţie de către Poşta Română din Reşiţa cu ocazia beatificării sale, la propunerea Asociaţiei Germane de Cultură şi de Educaţie a Adulţilor.
Ilustraţie cu ştampila, plicurile, expoziţia din biserică
Pe data de 1 mai la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” Reşiţa a avut loc, cu prilejul beatificării Papei Ioan Paul al II-lea, o expoziţie filatelică intitulată „Papa Ioan-Paul al II-lea”, cu exponate din colecţia Erwin Josef Ţigla.
Cu acest prilej, Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa a editat un plic special şi a realizat o ştampilă filatelică ocazională care a fost pusă pe toată corespondenţa care pleacă din municipiul Reşiţa, sâmbătă, 30 aprilie şi duminică, 1 mai, ziua beatificării sale.
Sfânta Liturghie duminicală, de data aceasta în limbile română, germană şi maghiară, a fost celebrată de părintele canonic şi arhidiacon al Banatului Montan, József Csaba Pál. Zeci de catolici au venit la biserică pentru a se ruga şi a se bucura cu ocazia declarării drept „fericit” a fostului papă. „Cu lacrimi în ochi, femeile şi bărbaţii s-au rugat pentru sufletul papei şi au putut admira în expoziţa filatelică periplu grandios al fostului vicar al Sfântului Apostol Petru”, spun organizatorii evenimentului.
Rugăciuni la Cluj
Greco-catolicii din Cluj-Napoca şi din toată Transilvania s-au rugat în Duminica Tomii pentru beatificarea Papei Ioan-Paul al II-lea. Acesta a fost ridicat la cinstea altarelor, în timp ce oamenii se aflau la liturghii. Un grup de credincioşi greco-catolici din Cluj, condus de episcopul Florentin Crihlmeanu, a plecat la Vatican, acolo unde a asistat la ceremonia de beatificare. De altfel, episcopul din Cluj a fost hirotonit ca ierarh tocmai de către noul sfânt al Bisericii Catolice.