10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialFemeie ce se pretindea mătuşa uneia dintre victimele din Newtown, arestată pentru...

Femeie ce se pretindea mătuşa uneia dintre victimele din Newtown, arestată pentru escrocherie

O femeie a fost arestată după ce a încercat să strângă fonduri pe Facebook pretizând că este mătuşa unuia dintre copiii ucişi în atacul de la şcoala din Newtown, în Connecticut, a anunţat joi procurorul acestui stat american, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Nouel Alba, în vârstă de 37 de ani, care locuieşte în Bronx la New York, nu are nicio legătură cu Noah Pozner, în vârstă de şase ani, cel mai mic dintre cei 20 de copii ucişi la şcoala Sandy Hook din Newtown la 14 decembrie, împreună cu şase adulţi.

Pe pagina sa de Facebook “Victorian Glam Fairys (VGF)”, Nouel Alba a afirmat, a doua zi după tragedie, că strânge bani pentru funeraliile victimelor. Ea le-a recomandat persoanelor interesate un cont PayPal pe care îl controla sau să trimită bani într-un cont bancar, potrivit actului de acuzare.

Autorităţile nu au precizat câte persoane a escrocat aceasta şi despre ce sumă este vorba.

Ea a vorbit la telefon sau prin SMS cu cel puţin una dintre victimele sale, afirmând că se află în Newtown şi a vorbit cu preşedintele Obama în cadrul unei seri de rugăciune organizate la 16 decembrie.

Ea a afirmat, de asemenea, că a fost solicitată să identifice cadavrul pretinsului său nepot în şcoală. De fapt nicio familie nu a primit autorizaţia de a merge acolo. Din cauza caracterului îngrozitor al masacrului, identificarea s-a făcut cu ajutorul fotografiilor.

Foarte rapid după dramă, autorităţile şi unele publicaţii au avertizat împotriva unor posibile escrocherii de acest tip.

Acţiunile lui Nouel Alba au durat doar trei zile, între 15 şi 18 decembrie, dată la care a intrat în posesia banilor.

La 19 decembrie, ea a fost intervievată de un post de televiziune american, afirmând că nu a solicitat niciodată pe nimeni.

Ea a negat orice deturnare de bani atunci când a fost interogată de FBI la 21 decembrie, afirmând că nu ştia că a fost folosit contul ei de PayPal, potrivit actului de acuzare. Autorităţile nu au crezut afirmaţiile ei.

Dacă va fi declarată vinovată, ea riscă până la cinci ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă. Ea a fost lăsată în libertate în schimbul unei cauţiuni de 50.000 de dolari.

Cele mai citite

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă