14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Vaslui rămâne în cursa pentru titlu

FC Vaslui rămâne în cursa pentru titlu

Steaua a încheiat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, meciul susţinut în compania echipei FC Vaslui, în etapa a XXII-a a Ligii I, şansele sale de a mai conta în lupta pentru titlu fiind doar pur teoretice.

Cei aproximativ 11.000 de spectatori prezenţi în tribunele din Ghencea au sperat 80 de minute ca echipa lor favorită să termine victorioasă întâlnirea cu FC Vaslui. După o primă repriză încheiată fără ca vreuna dintre combatante să fi reuşit să înscrie, gazdele au deschis scorul în minutul 51, prin Nicoliţă. Atacantul stelist a profitat de o greşeală a defensivei vasluiene, a scăpat spre poartă şi l-a „executat” pe Kuciak. Cu 10 minute înainte de finalul partidei însă, Adailton a transformat o lovitură liberă de la 19 metri, direct în vinclu şi a restabilit egalitatea (1-1).

Trei minute mai târziu (’83) meciul a fost întrerupt de arbitrul Istvan Kovacs, din cauza unor probleme la nocturna stadionului, dar a fost reluat după circa zece minute, scorul rămânând neschimbat până la fluierul final. Tehnicianul vasluienilor Viorel Hizo, care a urmărit meciul din tribună fiind suspendat, s-a declarat mulţumit de rezultatul din Ghencea, care menţine formaţia sa în lupta pentru titlu. „Este un rezultat bun, mă bucură foarte mult. E foarte greu să nu stai pe banca tehnică, aşa că am vorbit la telefon tot timpul cu secundul. Am fost Sebastian Domozină, Dumnezeu să-l ierte. Consider că suntem în lupta pentru titlu.

Am dovedit că suntem o echipă de luat în seamă, o lovitură liberă din poziţie asemănătoare cu cea din care a marcat Adailton n-am avut mai avut din ultimele 12 etape. Am trecut peste o perioadă cu jocuri destul de dificile, iar acum urmează să întâlnim echipe mai slab cotate, dar sunt sigur că jocurile vor fi grele”, a declarat Hizo. Nici antrenorul stelist Sorin Cârţu nu şi-a pierdut speranţele la titlu, dar a recunoscut că şansele sunt doar teoretice. „Matematica ne spune că trebuie să sperăm. Jocul nostru mă face să pot spera la mai multe. Teoretic putem vorbi de campionat, însă sunt multe puncte diferenţă faţă de primele locuri”, a spus Cârţu.

Cât despre meciul cu Vaslui, tehnicianul stelist a spus că ar fi trebuit să învingă. „Meritam să câştigăm, sunt mulţumit de ce au făcut băieţii. A fost o partidă bună pentru spectatori, un meci dinamic, cu multe execuţii tehnice. Ştiam de unde vine pericolul la Vaslui, ne-am ferit de fazele fixe care ar fi putut fi favorabile lor, însă a venit acel fault şi execuţia lui Adailton. A fost o at¬mosferă frumoasă, iar publicul a participat la spectacol. Păcat că n-au venit şi cele trei puncte, mi-aş fi dorit să debutez cu o victorie în Ghencea”, a spus Cârţu.

Stancu, spectator în Ghencea

În tribune s-a aflat şi atacantul echipei Galatasaray, Bogdan Stancu. „Îmi era dor să vin la un meci, îmi pare rău că Steaua nu a câştigat. A fost foarte frumos golul lui Nicoliţă, merita acest gol. Cred că şansele la titlu sunt mici, trebuie să câştige tot. Din păcate, s-a accidentat şi Tănase”, a declarat Stancu. Fotbalistul a vorbit despre echipa sa de club, dar şi despre naţionala României: „Deocamdată sunt la Galatasaray unde sper ca Hagi să rămână în continuare. Poate a fost şi o lipsă de concentrare, în ultimele trei meciuri tot aşa am pierdut, în ultimele trei minute. Naţionala poate să câştige în Bosnia, ne dorim şi e important. Naţionala va avea nevoie de Mutu, care cred că va avea un rol important cu Bosnia.”

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă