20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFC National sau Farul in finala cu Rapid?

FC National sau Farul in finala cu Rapid?

Probabil ca unii vor spune ca ne grabim scriind deja ca, in opinia noastra, Rapid este prima finalista a Cupei Romaniei la fotbal dupa acel 4-1 din mansa tur, dar convingerea noastra este ca giulestenii pot pierde calificarea numai in cazul unei catastrofe, iar acest lucru e greu de crezut ca se va intampla in meciul de la Ploiesti. Asa ca pentru noi marele meci al zilei din semifinalele Cupei Romaniei este cel din Cotroceni, acolo unde FC National are de recuperat o diferenta de un gol dupa acel 0-1 din jocul tur de la Constanta cu Farul.

Doi straini se dueleaza pentru romani

Doi antreenori straini, italianul Cristiano Bergodi de la FC National si sarbul Momcilo Vukotici de la Farul, isi vor disputa azi un loc in finala Cupei Romaniei. Farul are avantajul succesului din mansa tur, cand constantenii au castigat cu 1-0, dar avantajul poate fi anulat de „bancari”, care la ultimul meci de campionat au aratat o crestere in joc, concretizata printr-o victorie de mare lupta inregistrata la Mioveni cu FC Arges. Interesant este faptul ca Bergodi a recladit din temeii FC National, care seamana acum mai degraba cu o „gradinita” decat cu echipa matura, alcatuita din mercenari, din sezoanele trecute. Asa se face ca tineri sau foarte tineri jucatori precum Ninu, Marcu, Sapunaru, Marin, Herea sau Chiacu nu numai ca si-au facut loc in lot, ci chiar in echipa de baza! Iar Bergodi se pregateste sa-i foloseasca in continuare si pe Samoila, Stanciu, Milenovic sau sarbul Stankovic, la fel de tineri precum cei care au obtinut deja „botezul” Diviziei A. National a ajuns o echipa care poate bate pe oricine sau poate pierde de la oricine, asa ca jocul de azi poate avea orice rezultat…
Mult mai matura, Farul ar vrea sa „inghete” rezultatul din tur, „vulpoii” sai din atac, Gurita, Tibor Moldovan sau Liviu Mihai, sperand sa si marcheze pentru a usura misiunea apararii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă