20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFC Farul, înfrângere în ultima secundă în Giuleşti

FC Farul, înfrângere în ultima secundă în Giuleşti

Constanţa a coborât spre zona nisipurilor mişcătoare după meciul de sâmbătă seara, cu Rapid. În prime-time, la televiziunea naţională, Ion Răuţă s-a văzut pus în situaţia de a începe meciul de la 0-1, după ce în secunda 34 Claudiu Herea a marcat ca în ligile amatoare, sub privirile binevoitoare ale fundaşilor constănţeni. Aceiaşi fundaşi aveau s-o comită şi la final, dar până în minutul 92, meciul a fost „de poveste”.

Vitaminizaţi moral de gol, giuleştenii i-au împins în propiul careu pe nefericiţii vizitatori, şi în minutul 11 aveau deja 2-0 graţie autogolului marcat de Florea. Au urmat „floricelele” lui Doman şi inexactităţile lui Lukanovic, totul pe fondul unei letargii păguboase a fariştilor. Abia după graniţa primei jumătăţi a reprizei, Farul a mişcat ceva dar şutul lui Florea a fost scos cumva de la vinclu de Drăghia (24’). Până la pauză au mai fost ceva emoţii, dar niciuna dintre echipe n-a fost cu adevărat aproape de gol, iar în cele 15 minute de odihnă finanţatorii gazdelor îşi făceau deja planuri pentru meciul următor. La TV, bineînţeles.

Şi totuşi, mitanul al doiela a început altfel, cu oaspeţii mai bine înfipţi în teren şi mai dispuşi la a pune oesul, iar cadoul primit de la tuşier în minutul 61 s-a transformat într-un gol care le-a redeschis calea către fericire. Şi aici, faza este de „poveste”, pentru că a început cu aproape două minute mai devreme. Butoi, un atacant mai lent decât un pensionar,  a tras anemic dintr-o poziţie ideală, contraatacul rapidist a fost oprit miraculos de Mansour, iar contra constănţeană care a urmat s-a încheiat cumingea în poarta lui Drăghia, via Nicola Berti, constănţeanul, nu italianul. La 1-2, orice era posibil, şi Viorel Moldovan s-a înegrit pe bancă după gafa monumentală a lui Stoica, eroare de care a profitat Ivanovici, şi care a împins meciul în ultimele 25 de minute cu 2-2 pe tabelă.

Rapidul a reacţionat imediat, dar în rol şi-a intrat George Curcă, imbatabil la şuturile lui Ioniţă şi Martin, şi ocrotit de şansă la ocaziile lui Tînc şi Marcu. Şi aşa s-a ajuns la jumătatea prelungirilor, când nimeni nu mai aştepta altceva decât finalul, dar când fundaşii Constanţei s-au gândit să le mai facă un cadou gazdelor. Buzeai şi ai lui au dormit efectiv în ghete la o pasă venită din aut, iar Ioniţă a ajuns erou după o preluare şi un şut de zile mari sub privirile binevoitoate ale oaspeţilor. Exact ca în cazul golului lui Herea.

Pentru Farul urmează aproape trei săptămâni de pauză, teoretic meritate după un veritabil tur de forţă, pauză care însă trebuie folosită pentru multe retuşuri dacă se vrea, cu adevăat, un loc de play-off.

Au jucat

Rapid: Drăghia – Voicu (cpt.), Tânc, D. Lung, M. Stoica – Lazea (75 Martin), Selagea – Doman (63 Coman), Al. Ioniţă II, Cl. Herea – Lukanovic (79 Negru)

Farul: Curcă (cpt.) – Niţescu, Bumbac, Buzea, Mansur – I. Florea, Nicola (73 Tothăzan) – Ivanovici, Coconaşu (88 Bolat), N. Creţu – Igiroşanu (58 Butoi)

 

DEZASTRU

CF Brăila, în colaps

 

Situaţia în care a a juns clubul brăilean pare dramatică, după apelul disperat al veteranului Viorel Frunză venind rândul oficialilor să ceară sprijinul oamenilor potenţi din oraş. Clubul a invitat brăilenii cu dare de mână la discuţii, miercuri, dar şansele ca cineva potent financiar să se implice sunt minime. Pe plan sportiv, CF Brăila a cedat neaşteptat, sâmbătă, scor 1-2, pe terenul formaţiei Rapid Suceava, una dintre cele mai slabe echipe din Seria I a Ligi 2. Dacă nu se vor găsi soluţii la criza financiară, sunt şanse mari ca Brăila să aibă soarta Deltei Tulea sau Sportului Studenţesc, echipe care au dispărut în intersezon. Brăilenii au în palmares un loc 6 în Liga 1 şi o finală de Cupa României pierdută cu Universitatea Craiova. Clubul a fost înfiinţat în 1922 şi este unul dintre cele mai vechi cluburi active din România.

 

SURPRIZĂ

Galaţiul a risipit două puncte

Una dintre surprizele etapei a 8-a a Ligii 2 s-a înregistrat la Galaţi, acolo unde Dunărea nu a reuşit să treacă de SC Bacău, deşi a condus cu 2-0 în prima repriză. Gazdele au marcat prin Istrate (9’) şi Neagu (44’), dar au intrat la cabine cu un singur gol avans după ce Adăscăliţei a redus din handicap (45’). La 11 minute de la reluare, Ungureanu a egalat la 2, şi până la final niciuna dintre echipe n-a reuşit să dea lovitura. Rezultatul nu o ajută pe niciuna dintre echipe, rămase pe ultimele două locuri în clasament, cu două, respectiv patru puncte. Gălăţemii joacă sâmbătă în derbiul regional cu CF Brăila.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă