12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialFC Barcelona, clubul preferat al europenilor

FC Barcelona, clubul preferat al europenilor

FC Barcelona este cel mai iubit club din Europa, cu 57,8 de milioane de suporteri, potrivit unui studiu realizat de firma germană Sport+Markt, publicat joi, informează Mediafax.

Barcelona depăşeşte cu mult în preferinţe gruparea rivală, Real Madrid, care se bucură doar de 31,3 milioane de suporteri, precum şi alte echipe importante ale continentului european, precum Manchester United (30,6 milioane de suporteri), Chelsea (21,4 milioane de suporteri) şi Bayern Munchen (20,7 milioane de suporteri).

Potrivit acestui studiu, FC Barcelona a înregistrat o creştere a numărului de suporteri, cu 13,6 milioane, în raport cu 2009, în timp ce Real Madrid şi-a pierdut aproximativ 10 milioane de simpatizanţi.

Gruparea italiană Internazionale Milano, care a realizat tripla în sezonul trecut – campionat, Cupă şi Liga Campionilor – ocupă doar locul 8 în preferinţele suporterilor din Europa, cu 17,5 milioane de fani.

Patru cluburi englezeşti şi patru grupări italiene figurează în top 20, potrivit acestui studiu realizat după consultarea a 10.200 de amatori de fotbal din 17 ţări europene, şi numai câte două din Spania (FC Barcelona, Real Madrid) şi Franţa (Olympique Marseille – locul 14, cu 7,8 milioane de suporteri; Olympique Lyon – locul 17, cu 6,6 milioane de fani).

Cele mai citite
00:00:51

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă