26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFBI dă publicităţii înregistrări cu spionii ruşi arestaţi în 2010

FBI dă publicităţii înregistrări cu spionii ruşi arestaţi în 2010

FBI a dat publicităţii înregistrări video în care apare Anna Chapman, alături de alţi membri ai unei reţele ruse de spionaj transmiţând în secret informaţii şi încasând bani, relatează CNN şi NewsIn.

Înregistrările se numără printre documentele date publicităţii de FBI după operaţiunea de supraveghere numită Ghost Stories.

Agenţii ruşi au petrecut 10 ani în Statele Unite, dar nu există dovezi că au obţinut informaţii sensibile. Ei au fost eliberaţi într-un schimb de spioni, în iulie 2010, pe un aeroport din Viena, Austria.

Într-una dintre înregistrări apare fosta agentă imobiliară Anna Chapman, aparent la cumpărături la magazinul Macy’s, din New York, în timp ce transmite mesaje codificate unui oficial guvernamental rus aflat în apropiere, prin wireless, potrivit FBI. Într-o alta, ea se întâlneşte cu un agent FBI sub acoperire, care se prezenta drept angajat al Consultatului rus.

Imaginile arată şi un alt spion, Mihail Semenko, ascuzând materiale secrete sub un pod dintr-un parc de lângă Washington DC.

Într-o altă înregistrare, Christopher Metsos, suspectat că ar fi fost şeful celulei de spioni, primeşte o sacoşă plină cu bani de la un diplomat rus, într-o gară din Queens, New York.

FBI crede că agenţii ruşi erau „căutători de talente”, ce urmăreau să găsească persoane aflate în poziţii înalte, interesate să ofere informaţii în schimbul banilor.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă