19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFarul - Ultima şansă

Farul – Ultima şansă

Fotbaliştii constănţeni pot rămâne în lupta pentru accederea în Liga I doar dacă se impun în derbiul Dobrogei programat sâmbătă, la Stejaru. Ajunsă pe locul şapte în clasamentul Ligii a II-a, FC Farul are nevoie de un parcurs perfect în ultimele etape pentru a mai spera la promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc. Sâmbătă, de la ora 13.00, Farul joacă primul meci decisiv din seria de 11 rămase de disputat până la finalul sezonului. Adversara este rivala dobrogeană Săgeata Stejaru. Micuţa echipă tulceană este, alături de liderul Victoria Brăneşti, revelaţia acestui sezon al competiţiei.

Învingătoare în tur, chiar pe terenul Farului, scor 1-0, Săgeata începe să se gândească din ce în ce mai mult la promovare, echipa antrenată de Aurel Şunda fiind la un punct de primul loc ce asigură prezenţa în sezonul viitor al Ligii I. Succesul celor de la Săgeata însemnă însă insuccesul celor de la Farul. Marinarii trebuie să învingă în meciul de sâmbătă pentru că altfel distanţa dintre ei şi locurile fruntaşe se va mări la cel puţin opt puncte şi acestea vor fi imposibil de recuperat. Singura variantă a echipei constănţene este victoria, lucru precizat şi de antrenorul Gheorghe Butoiu. „De acum nu mai avem voie să facem nici un pas greşit. Trebuie să câştigăm toate meciurile, în alte condiţii fiind condamnaţi la încă un sezon în eşalonul secund”, a declarat antrenorul marinarilor.

Tehnicianul celor de la Săgeata Stejaru, Aurel Şunda, spune că echipa sa nu se va lăsa învinsă uşor. „Este adevărat că am o simpatie deosebită pentru Farul, dar suntem profesionişti şi trebuie să ne facem treaba acolo de unde luăm banii. Eu îmi propun să câştig toate meciurile, nu contează adversarul. Aşa am ajuns să ne luptăm şi pentru promovare, deşi obiectivul nostru nu a fost acesta. Am avut însă un parcurs bun şi acum suntem în cărţi pentru Liga I”, a declarat tehnicianul tulcenilor. 

 

Chico nu revine

Cel mai bun marcator al constăn-ţenilor în actuala stagiune, Chico Fernandez, nu va putea evolua nici în meciul cu Săgeata Stejaru. Lusitanul are în continuare dureri la spate şi are şanse mici de a evola, deşi a reînceput antrenamentele. Medicul echipei de pe litoral i-a recomandat lui Chico să meargă la un nou consult la doctorul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, pentru a afla exact care este starea accidentării. Fotbalistul este accidentat de mai bine de o lună.

5 puncte o desparte pe FC Farul de locul secund, poziţie ce asigură promovarea în sezonul următor al Ligii I.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă