16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFarul s-a reunit în efectiv disproporţionat

Farul s-a reunit în efectiv disproporţionat

A fost o iarnă plictisitoare la Constanţa, dar urmează o perioadă de pregătiri intensă şi explozivă. FC Farul a sunat ieri adunarea, iar noul antrenor, Ştefan Petcu, s-a ţinut de cuvânt şi a adus la stadion nu mai puţin de 13 jucători noi, promiţând şi alte implanturi pentru viitorul apropiat. După o oră de „bârfă”, jucătorii au şi efectuat primul antrenament, toţi componenţii lotului care a jucat în tur fiind consideraţi dispensabili de conducerea tehnică.

„Trebuie să schimbăm ceva la echipă, pentru a ne îndeplini obiectivele. Primul este salvarea de la retrogradare, pentru că în acest sezon, suntem mai aproape de play-out. Încercăm să intrăm în play-off, care ne asigură şi prezenţa sigură în campionat, şi apoi să construim o echipă nouă. Pentru sezonul viitor ne interesează  în principal jucători tineri, de 21-22 de ani, cu care să facem o echipă capabilă să atace promovarea în Liga 1”, a declarat Fane Petcu.

Printre jucătorii sosiţi în această iarnă se numără mai mulţi fotbalişti care au evoluat pentru grupele de juniori de la Academia Hagi, aureolate cu titlurile de campioane naţionale anul trecut, dar şi un fundaş care provine de la Săgeata Năvodari.

„N-au sosit chiar toţi fotbaliştii, mai vin pe parcurs, patru – cinci noi, pe care îi vom monitoriza în această săptămână. Vrem să avem câte doi jucători pe post, de valori apropiate, pentru a face un lot bun. Câţiva sunt de la Academia Hagi, din grupul celor care au fost campioni sau vicecampioni, încercăm să-i aducem pentru că ne ajută” a completat tehnicianul.

Cei peste 30 de jucători aflaţi la dispoziţia lui Petcu se vor antrena la Constanţa în sistem de cantonament, din 5 februarie urmând să înceapă şi partidele de verificare. Conducerea tehnică doreşte să perfecteze şase partide, cu echipe de eşalonul 2 şi 3, şi are deja confirmate două dispute cu Săgeata Năvodari (15 feruarie) şi FC Voluntari (5 februarie).

LOT

33 de nume, câţi fotbalişti?

Până în luna martie, Ştefan Petcu va trebui să trieze un lot extrem de numeros, dar măcar noul tehnician are varianta cantităţii, un lux pe care fosta conducere tehnică nu şi l-a permis. Din cei 35-40 de jucători care vor fi testaţi, se vor alege 22, tehnicianul insistând ca juniorii de calitate să fie împrumutaţi la echipe din eşaloanele inferioare pentru a avea jocuri în picioare.

La reuniunea de ieri au fost prezenţi 33 de jucători, din vechea gardă participând portarii G. Curcă şi Vl. Neagu, şi jucătorii de câmp Băjan, Niţescu, Buzea, Bumbac, Mansur, Bolat, Pâslaru, Tudor, I. Florea, Coconaşu, Tothăzan, Ivanovici, Tarek, Anton, Coteanu, Silvăşan, Igiroşanu şi Butoi. Cele mai interesante noutăţi sunt Blăniţă, Paraschivoiu, Păiuş şi M. Dan (toţi 4 de la Academia Gheorghe Hagi), Ghinea (Săgeata), Cătălin Creţu (Mioveni) sau Cristian Cristea (FC Viitorul).

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă