33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialFarul, din nou în fruntea lumii

Farul, din nou în fruntea lumii

Gimnastica aerobică este un sport special pentru CS Farul Constanța. Sportivii legitimați pe litoral au adus numeroase titluri mondiale și europene la seniori sau juniori, iar orice concurs la care participă „grupul” Constanța înseamnă o nouă pleiadă de medalii la fiecare categorie de vârstă. De exemplu, ultimul concurs intern a avut la start 29 de sportivi de la CS Farul, cu rezultatele de rigoare: 26 de medaliați. Cupa Mondială a fost însă obiectivul primei părți a anului pentru mai mulți dintre seniorii Farului, iar ieri, patru dintre ei au și prins podiumul, confirmând așteptările și speranțele oficialilor.

Concursul final al Cupei Mondiale a avut loc, începând de joi, în Portugalia, la Ponta Delgada, ieri fiind programate ultimele „evenimente”, majoritatea doar statistice. Constanța și-a luat partea leului fără să fi făcut surprize uriașe în Peninsula Iberică, elevele Mariei Fumea reușind exact rezultatele de care aveau nevoie pentru a-și asigura medaliile sau chiar titlul.

Astfel, Corina Constantin a terminat a doua în Portugalia, dar a adunat puncte suficiente pentru a deveni campioană la general, în concursul individual. La trio, aceeași Constantin, alături de Andreea Bogati și Anca Surdu, a reușit succesul care a echivalat și cu titlul mondial la general, iar la perechi, Bianca Becze a prins un loc 2 în Portugalia și același loc de argint la general, întregind concursul perfect al românilor.

„Nu este o surpriză pentru că știm valoarea sportivilor și antrenorilor noștri. Este, bineînțeles, o mare satisfacție pentru club și o onoare să avem asemenea sportivi”, s-a limitat să declare Dumitru Mihăilescu, director al CS Farul.

Concursul lusitan a fost ultimul dintr-o serie de întreceri dominate destul de clar de către sportivii români, săptămâna trecută, la Boroveț (Bulgaria) alți șase constănțeni reușind să urce pe podium în diferite probe, pentru un total de cinci medalii: individual, de trei ori, trio, perechi și grup.

A ratat podiumul

Dacă cele trei medalii sunt un succes notabil, concursul portughez a adus și două motive de regret, dar independent de voința clubului. Mircea Zanfir a ratat podiumul la individual masculin pentru că nu a participat la concursul lusitan, iar la grup, categorie unde participau doar sportivi de la Farul (alături de cele patru medaliate intra și Bianca Gorgovan), absența a însemnat pierderea măcar a medaliei de bronz. Înaintea concursului din Portugalia, Zanfir era al patrulea în clasamentul general, iar grupul pe locul 3, astfel că adversarii au reușit să-i depășească pe ultima sută de metri.

Cele mai citite

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

FCSB o va întâlni în turul 2 preliminar al UCL pe Maccabi Tel Aviv. Meciul nu se va disputa în Israel

Dacă FCSB va reuși să învingă formația Virtus din San Marino, campioana României se va confrunta în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu...

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali. “PSD și PNL au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă