19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFarul a scăpat de retrogradare

Farul a scăpat de retrogradare

Marinarii au reuşit primul lor succes pe propriul teren, în acest an, în timp ce Săgeata Năvodari a remizat în fieful contracandidatei la promovare, Concordia Chiajna.

În cadrul etapei cu numărul 20 a Ligii a II-a la Fotbal, două dintre echipele constănţene au reuşit rezultate excelente care le aduc mai aproape de obiectiv. FC Farul a reuşit să se impună cu scorul de 2-0 în faţa celor de la Juventus Bucureşti, în timp ce Săgeata Năvodari a reuşit să plece neînvinsă de pe teremul principalei contracandidate la promovare, Concordia Chiajna.

Pentru FC Farul, succesul cu Juventus a însemnat despărţirea de grijile retrogradării. Constănţenii au reuşit să obţină punctele care îi duc pe locul 7 al clasamentului competiţiei, la 11 puncte de primul loc ce duce în eşalonul inferior. La finalul întâlnirii câştigate de marinari prin golurile lui Ştefan Ciobanu (min. 35) şi Borza (68), secundul Farului, Ion Barbu, a spus: „Veneam după două înfrângeri consecutive şi aveam mare nevoie de victorie. Acum suntem mai liniştiţi şi sperăm ca în etapele viitoare să arătăm şi mai bine. A fost o victorie meritată a Farului, pe lângă goluri am avut şi alte ocazii”. Pentru echipa de pe litoral urmează un meci la fel de important, pe terenul celor de la Dunărea Galaţi, locul 11 în clasament. Un succes în fieful dunărenilor ar însemna practic îndepărtarea a orice fel de grijă în privinţa retrogradării.

În ceea ce o priveşte pe Săgeata Năvodari, aceasta a reuşit un rezultat crucial în lupta pentru promovare. Deşi încă nu au acceptul celor de la FRF pentru a evolua în eşalonul de elită, năvodărenii continuă să lupte pentru promovare. Unul dintre războaie a fost câştigat pe terenul celor de la Concordia Chiajna. Trupa pregătită de Aurel Şunda a plecat cu un punct din fieful Concordiei, ceea ce face ca gruparea din Năvodari să rămână pe locul secund, poziţie ce asigură accederea în Liga I. Săgeata a fost la un pas de cele trei puncte, a condus în două rânduri prin golurile lui Chiţu, însă de fiecare dată gazdele au reuşit să egaleze.

Viitorul joacă azi

Penultima partidă a etapei cu numărul 20 se joacă azi, de la ora 17.00. Viitorul Constanţa urmează a întâlni pe CS Otopeni, meciul fiind programat astfel deoarece constănţenii au jucat joi în compania celor de la Ceahlăul. Gruparea constănţeană nu a reuşit să câştige nici un meci în 2011 şi doreşte să închidă seria partidelor fără victorie în faţa celor din Otopeni. Băieţii antrenaţi de Cătălin Anghel vor totodată să obţină punctele necesare apropierii de podiumul competiţiei, formaţiile dinaintea lor remizând în această rundă.

27 de puncte a acumulat FC Farul în actuala ediţie de campionat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă